Saltar apartados

Sang i Art, juntes a la Seu Ciutat d'Alacant de la UA

En la penúltima sessió del Cicle DivulgArte participen Ana Pastor i Joaquín de Juan

La investigadora del CNIO María Blasco tancarà el 2 de juny aquesta segona edició

DIVULG_ARTE2

 

Alacant. 24 de març de 2017

El vampirisme, trastorn mental caracteritzat per l’excitació sexual associada amb una necessitat compulsiva de veure, sentir o ingerir la sang, és una de les patologies clíniques relacionades amb la sang que serviran al catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat d’Alacant, Joaquín de Juan Herrero, per a introduir en la conferència cientificodivulgativa sobre aquesta temàtica el dimarts 28 de març, en la sessió dedicada a Sang i Art del Cicle DivulgArte. El director de la càtedra de Medicina Reproductiva de la UA compartirà taula amb l’artista plàstica, Ana Pastor. L’alacantina, que treballa i viu entre Londres i Alacant, és màster en Belles Arts pel College of Art and Design, University of the Arts (Londres).

Pastor, que és membre del col·lectiu artístic A quemarropa, exposarà la seua obra artística, orientada, en una etapa inicial, a tractar els aspectes vinculats amb la superació del duel i l’angoixa vital. En la seua obra de tall existencialista, l’artista treballa amb la seua sang pròpia com un potent símbol de vida, mort i identitat, i incideix en la dimensió psicològica i simbòlica d’aquest material. En el seu treball recent investiga sobre la infelicitat com una forma de desobediència al sistema. El ser i el no ser; identitat, mort, felicitat i infelicitat; tot s’uneix en una constant cerca formal i conceptual amb la sang com a centre de la investigació.

La sessió “Sang i Art” serà el pròxim dimarts 28 de febrer de 2017, a les 20.15 hores, a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de l’avinguda Ramón y Cajal, 4.

Enguany tancarà el cicle María A. Blasco, doctora honoris causa per la UA, directora del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO) i cap del grup de Telòmers i Telomerasa. Amb ella, l’artista Luisa Pastor s’asseurà a la taula el divendres 2 de juny.

L’any 2016 s’iniciava el cicle pel qual han passat investigadors com Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional en la UA, o Santos Rojo, director del Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals de la UA i membre de l’EBT Bioflytech, els qui van compartir taula i diàleg posterior amb els artistes Olga Diego i Aurelio Ayela.

El cicle, està organitzat per la Seu Universitària Ciutat d’Alacant i coordinat per Marina Limiñana Gregori, tècnica de Comunicació de la UA.

 

Notícies relacionades:

La passió per les Matemàtiques i la seua translació a l’Art inundarà el dimarts, a DivulgArte, la Seu Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant

L’artista murcià Lidó Rico i l’investigador Javier Narciso comparteixen demà dimarts 31 taula a DivulgArte

María Blasco tanca la segona edició de DivulgArte, que torna el dimarts a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant de la UA

Investigadors i artistes es trobaran en el Cicle DivulgArte, que comença el dimarts en la Seu Universitària Ciutat d’Alacant

 

Joaquin_deJuan Ana_Pastor

Joaquín de Juan Herrero, catedràtic de Biologia

cel·lular de la Universitat d'Alacant

Ana Pastor, artista plàstica

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464