Saltar apartados

El CEMAB presenta la conferència de l'escriptora argentina Luisa Valenzuela, "Escribir, esa aventura"

 

Alacant. Dilluns 27 de març de 2017

Demà dimarts 28 de març de 2017, a les 12:00 hores, tindrà lloc en el Centre d’Estudis Iberoamericans Mario Benedetti, la conferència titulada "Escribir, esa aventura”, impartida per l’escriptora argentina Luisa Valenzuela. La presentació de l’acte serà a càrrec de Teresa Medeiros Lichem, professora de la Universitat de Viena i especialista en la seua obra.

 

Luisa Valenzuela

Luisa Valenzuela, natural de Buenos Aires, és una viatgera empedreïda enamorada de màscares, rituals i carnestoltes.

Va ser periodista durant llargs anys. Entre 1979 i 1989 va viure a Nova York on va dictar seminaris i tallers d’escriptura a les universitats NYU i Columbia. Va ser Fellow del New York Institute for the Humanities i membre del Freedom to Write Committee de PEN American Center. Els seus contes publicats fins al 1999 van ser reunits en el volum Cuentos completos y uno más. Han aparegut des de llavors nous volums de contes i de microrelats: Brevs, Juego de villanos, Tres por cinco iGenerosos inconvenientes. Té publicats diversos llibres d’assajos. La seua extensa obra novel·lística comprèn, entre altres títols, Cola de lagartija, Novela negra con argentinos, La travesía,El Mañana, Cuidado con el tigre i La máscara sarda, el profundo secreto de Perón (2012). La seua obra ha sigut extensament traduïda i estudiada; assajos sobre aquest tema i contes seus es trobren en innombrables antologies i llibres de text del món sencer.

És doctora honoris causa de la Universitat de Knox, Illinois, i membre de l’American Academy of Arts and Sciences.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464