Saltar apartados

La Universitat d'Alacant organitza el Primer Congrés Nacional d'Estudiants en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport

La trobada té la presència d’atletes olímpics, campions nacionals i professionals de reconegut prestigi en el món acadèmic i esportiu

Icadf1

 

Cartell_IcadfAlacant. 28 de març de 2017

Dos-cents inscrits en el “I Congrés Nacional d’Estudiants de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport”, que té lloc a la Universitat d’Alacant els dies 30 i 31 de març de 2017, a la sala d’actes de la Facultat d’Educació i instal·lacions esportives del campus, mostra l’interès per l’estudi i aplicació d’aquest grau. Els interessats procedeixen tant de la UA com de la UMH o Sevilla, Granada, Madrid, Toledo, etc. Alacant i la UA es converteixen en el centre nacional de referència de l’alumnat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFD) amb aquest congrés.

El congrés està organitzat pel Consell d’Estudiants i pels mateixos estudiants del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat d’Alacant. Aquest és el primer congrés nacional que es fa del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Tindrà la participació d’estudiants procedents de diferents universitats d’Espanya i es tracta d’un pas important en aquesta professió, ja que altres graus tenen congressos d’estudiants de referència i, els organitzadors, consideren que és un pas important que el grau tinga un congrés nacional d’estudiants. La idea d’organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques va partir del professor d’Educació Física i Esportiva i investigador de la UA Sergio Sellés. Així, Belén Martín, alumna de 4t curs, Roberto Cejuela, professor contractat doctor i el mateix Sellés han estat donant-li forma. Belén Martín exposarà –a posteriori– el congrés com un treball de final de grau (TFG).

Roberto Cejuela, president del comitè científic comenta que l’objectiu principal del Congrés és crear i compartir un fòrum de coneixement científic i tècnic aplicat a les Ciències de l’Esport a tots els nivells.

Per a això, la programació alternarà les conferències plenàries, impartides per diferents científics i entrenadors de nivell mundial, comunicacions orals i pòsters oberts a presentació de treballs de qualsevol assistent al congrés. A més, la trobada està enfocada en un doble vessant, tant pràctica com teòrica, per la qual cosa es desenvoluparan tallers pràctics sobre tècniques esportives per a diferents modalitats, fets per experts i entrenadors. És el cas de tallers com els d’“Entrenament de la tècnica de carrera per a mig fons i fons en atletisme” o “Aplicació pràctica de diferents patrons eficients de natació”, on els professionals explicaran com porten açò endavant.

La primera ponència, sobre Esport i Salut, serà impartida per Beatriz Crespo, doctora en Rendiment esportiu, especialitzada en Exercici Físic i la Salut, i professora en la Universitat de Castella-la Manxa.

Alguns dels restants ponents que participen són el subdirector del Centre d’Alt Rendiment de Serra Nevada, Alfonso Sánchez, que parlarà sobre gestió esportiva; l’ex culturista Alberto Garrido centrarà la ponència en el dopatge; o Íñigo Mújika, doctor en Biologia d’exercicis musculars i entrenador superior en Triatló i Natació, centrarà la conferència en el tema de l’entrenament esportiu.

El programa del congrés, que està dirigit principalment a alumnat de CAFD i egressats, es completa amb una taula redona, on antics alumnes parlaran sobre les eixides professionals.

Belén Martín Gallo, presidenta del comitè organitzador i alumna de 4t curs del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, afirma que la principal idea del congrés és «compartir coneixements, tant teòrics com pràctics, sobre diferents continguts relacionats amb les ciències de l’esport (entrenament, fisiologia, biomecànica, psicologia, didàctica, nutrició…)».

La inauguració, el dijous 30 a les 15:30 hores, presidida per la vicerectora d’Estudiants i Ocupació, Nuria Grané Teruel, tindrà les intervencions de Juan Manuel Cortell Tormo, vicedegà de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; Belén Martín Gallo, presidenta del Comitè Organitzador; Roberto Cejuela, president del Comitè Científic; Edgar Martorell, president del Consell d’Estudiants de la UA; i l’alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Jesús Villar.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464