Saltar apartados

La Seu Universitària de Petrer presenta el seu programa d'activitats per al mes de març

 Alacant, 8 de març de 2017.

La Seu Universitària de Petrer ha organitzat per al mes de març un ampli programa d’activitats. Una oferta formativa que comprendrà 3 conferències, el concert de primavera de l’Orquestra Filharmònica d’UA, una exposició dedicada a Cervantes i Shakespeare, i un cicle de cinema dedicat a les conseqüències de l’ús i l’abús de l’alcohol.

El director de la Seu, Pedro Payá, ha destacat que totes aquestes activitats han sigut programades amb l’objectiu generar espais formatius i d’oci que provoquen les inquietuds tant de la Universitat d’Alacant com de la societat.

 

Programació del mes de març

Amb motiu dels actes de commemoració de el “Dia Internacional de la Dona”, el divendres 10 de març, tindrà lloc la conferència "Refugio, género y vulnerabilidad: ¿Qué obligaciones impone en Derecho Internacional a los Estados?, a càrrec de Carmen Pérez González, professora de Dret Internacional Públic en la Universitat Carlos III de Madrid i autora de nombroses publicacions en l’àmbit del Dret internacional dels Drets Humans, on tractarà la situació dels refugiats a Europa, amb una referència especial a la quel viuen les dones, i els reptes pendents d’acord amb el compliment de les obligacions que el dret internacional imposa als estats.

El dijous 16 març tindrà lloc la conferència titulada "Cambio climático y riesgos en el Mediterráneo: ¿Qué podemos hacer?”, a càrrec de Jorge Olcina, catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la UA i especialista en Climatologia, que tractarà els principals riscos a què s’enfronten les poblacions mediterrànies com a conseqüència del canvi climàtic i algunes de les mesures que haurien d’aplicar-s’hi per a reduir els seus efectes en un futur.

Les dues conferències es faran al Forn Cultural (plaça Francisco López Pina s/n), a les 20:30 hores.

El dilluns dia 20 començarà el cicle de cinema: Cinefòrum "Ús, abús i conseqüències de l’Alcohol", en col·laboració amb l’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats d’Elda, Peter i Comarca. Aquest mes de març es projectarà Días sin huella (Willy Wilder, 1945) i altres cinc títols seran projectats fins al novembre. Moderarà les sessions Pablo J. Juan Maestre, especialista en Psicologia Clínica d’aquesta associació. Les projeccions es faran cada dilluns, a les 19:30 hores, en el Centre Cultura de la c/ Sant Bartomeu, 5. El cicle es dirigeix al públic en general amb la intenció de fer divulgació dels problemes derivats de l’alcohol i contribuir així a la prevenció i la conscienciació en un diàleg obert.

El divendres 24, a les 19:30 hores, també en el Forn Cultural de Petrer, tindrà lloc la conferència "Shakespeare-Cervantes: excelencia literaria compartida" a càrrec de José Manuel González Fernández de Sevilla, catedràtic de Filologia Anglesa, que analitzarà i precisarà la relació de les formes i els continguts entre els dos grans escriptors.

La conferència, a més, inaugurarà l’exposició titulada “Cervantes-Shakespeare: Dos genis Universals”, que podrà ser visitada fins al 9 d’abril, de dijous a diumenge de 18:030 a 20:30 hores, en el Forn Cultural de Petrer.

I per a finalitzar el mes, el divendres 31, en el Teatre Cervantes, a les 20:00 hores, tindrà lloc el "Concert de primavera de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA)", que sota la direcció de Mihnea Ignat interpretarà obres d’E. Lalo (Simfonia Espanyola per a violí i orquestra Op. 21) i P. I. Txaikovski (Obertura-Fantasia "Romeu i Julieta" i Capriccio Italien Op. 45). Actuarà com a violí solista: Vicente Huerta.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464