Saltar apartados

Podem prescindir dels combustibles fòssils?, alternatives energètiques a debat en la Universitat d'Alacant

Demà, dimarts 7 de març de 2017, experts en geologia i recursos geològics i l'exdirector d'explotacions de Repsol Espanya participen en la segona sessió de “graGEAs, geologia en petites dosis”

Dragees2017

Imatge de la primera sessió de «draGEAs» dedicada a geologia planetària

 

Alacant. Dilluns, 6 de març de 2017

L'escalfament global és un fet. Els éssers humans estem canviant el clima del planeta i l'augment de les emissions de CO2 està lligat al consum de combustibles fòssils, però també ho està el creixement econòmic i el desenvolupament tecnològic. Davant d’aquesta situació, es poden trobar alternatives energètiques eficients i sostenibles?

Aquesta és la qüestió que es debatrà demà, dimarts 7 de març, a les 17.00 hores, en l'aula magna de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant, en la segona sessió de «graGEAs, geologia en petites dosis», organitzada per estudiants de quart curs del grau en Geologia de la UA. Una vesprada dedicada a les energies tant renovables com fòssils, camps en què la geologia té moltíssim a aportar.

D'una banda, el doctor en Geologia per la Universitat Complutense de Madrid, especialitzat en geologia estructural i recursos geològics, Javier Élez, amb la xarrada «Recursos energéticos del subsuelo en el siglo XXI, en el tránsito hacia un régimen bajo en CO2», parlarà principalment sobre geotèrmia i com els últims desenvolupaments en aquesta energia verda poden comportar un canvi energètic global.

Amb el col·laborador honorífic del Departament de Ciències de la Terra i del Medi Ambient de la UA, àrea d'Estratigrafia, Alfonso Yébenes, i la seua ponència, «Hidratos de metano: ¿recurso energético de futuro o apocalipsis global» s'abordarà què són els hidrats de metà, la seua capacitat per a sustentar la nostra demanda energètica, i si poden causar danys irreversibles en el planeta o són la solució energètica que necessita l'ésser humà.

Finalment, l'exdirector d'explotacions de Repsol Espanya i Elf Aquitaine, Rafael Ruíz, professional amb anys d'experiència en el món de l'empresa petroliera, aprofundirà amb la seua ponència «Mitos y leyendas de la Geología del petróleo» en tot el que es desconeix sobre les energies clàssiques. En aquest sentit, analitzarà si són realment els combustibles fòssils «els dolents de la pel·lícula» o és el mal ús que  se’n fa el que malmet el planeta, així com si se’n pot prescindir.

Aquestes conferències s'emetran en directe a través de https://www.facebook.com/grageas2017 , des d'on qualsevol persona podrà enviar preguntes als conferenciants.

 

Vídeo

 

Notícia relacionada:

Perquè la geologia és més que «allò de les pedres», estudiants de la UA presenten el cicle «draGEAs: geologia en petites dosis»

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464