Saltar apartados

Francis Mojica rep la setmana vinent el reconeixement de la Confederació Espanyola de Directius

L’investigador de la Universitat d’Alacant rebrà el guardó a “l’excel·lència professional” en el marc del congrés que CEDE organitza a Alacant els dies 20 i 21

Francis_Mojica_reconeixement

 

Alacant. Divendres, 17 de novembre de 2017

El microbiòleg i professor del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant, Francis Mojica, rebrà la setmana vinent un dels guardons que lliura anualment la Confederació Espanyola de Directius (CEDE) a “l’excel·lència professional” i que en el cas de Mojica, se li concedeix en el categoria d’Investigació com a “pare d’una eina revolucionària que permet editar genomes de manera senzilla per a manipular l’ADN de plantes, animals i, sobretot, humans”.

CEDE destaca la capacitat d’innovació i lideratge, l’aposta per la investigació i el seu compromís amb la responsabilitat social dels guardonats. A més, tots els premiats tenen un estret vincle amb la província d’Alacant, i han demostrat al llarg de la seua trajectòria "la implicació que tenen amb la indústria local i el desenvolupament del teixit empresarial alacantí", segons ha afirmat l’organització en un comunicat.

 

Els premiats i les categories

El Premi CEDE al Directiu serà concedit a Rosana Perán, vicepresidenta del Grup Pikolinos, "la trajectòria professional de la qual i la seua obstinació a convertir Pikolinos en un referent del sector del calçat, l’han convertit en una de les directives més compromeses amb l’impuls de la indústria alacantina", segons CEDE. La confederació destaca que, juntament amb el seu pare i germans, ha desenvolupat la imatge d’una marca que s’ha expandit a nivell nacional i internacional. A més, Rosana Perán ha assumit un important paper dins del sector del calçat que l’ha portat a ocupar la presidència de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (Avecal).

Energy Sistem, empresa situada a Finestrat des de fa vint anys, ha sigut guardonada amb el Premi CEDE a la Innovació en la seua aposta "pel desenvolupament de productes electrònics de consum personal". Partint d’un model d’empresa familiar, Energy Sistem ha aconseguit posicionar-se en un dels mercats més competitius del món i estar present en els cinc continents.

En la categoria de Investigació, CEDE reconeix la trajectòria de Francis Mojica, microbiòleg i professor del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant (UA), pare d’una revolucionària eina que permet editar genomes d’una manera senzilla per a manipular l’ADN de plantes, animals i, sobretot, humans. La tècnica desenvolupada per Martínez Mojica obri la porta a poder lluitar contra multitud de malalties d’origen genètic que poden anar des del càncer a la distròfia muscular.

La tasca de l’Associació Pro Discapacitats Psíquics de la Província d’Alacant (APSA) rebrà el Premi del Congrés de Directius CEDE al Compromís Social. APSA És una entitat sense ànim de lucre, la missió del qual és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o risc de presentar-la, la de les famílies i l’entorn d’aquestes. Des dels orígens, l’any 1962, les persones que formen part d’APSA han treballat intensament per a dur a terme activitats a través de centres, serveis, programes i centres especials d’ocupació, que es complementen entre si per a atendre les necessitats dels usuaris. En l’actualitat, APSA compta amb prop de 2.000 places d’atenció directa.

Finalment, la multinacional alacantina Erum Group, dedicada a la fabricació de penjadors i altres productes de plàstic, fusta i paper, serà guardonada amb el Premi del Congrés de Directius CEDE a l’Estratègia Empresarial. Amb 14 plantes repartides per tot el món, Erum Group, s’ha convertit en el segon fabricador de penjadors a nivell internacional. Destaca pels valors i la política mediambiental que fa basada en la reutilització i reciclatge de materials i en l’ús de matèria primera biodegradable com també per la seua labor social. Entre els seus clients es troben Inditex, Cortefiel, Benetton, El Corte Inglés, Alcampo, Hugo Boss, Audi, Mercedes, Ford, BMW, Opel, Danone o Chocolates Valor.

 

El Congrés de Directius CEDE

La XVI edició del Congrés de Directius CEDE convertirà a Alacant en el punt de trobada dels líders polítics i empresarials principals del país. Sota el lema "Oportunitats i riscos del directiu en la Societat Digital", més de 1.000 directius d’importants companyies del nostre país participaran en les diferents ponències i taules redones programades. En aquesta edició, el Congrés tindrà com a eixos principals alguns dels temes més destacats de l’actualitat com la innovació, la tecnologia, les societats connectades, els nous clients i com l’empresa ha d’adaptar-s’hi, així com la situació econòmica global i el seu impacte en el nostre país, sense oblidar l’ètica i els valors que han de prevaldre en aquesta era del canvi.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464