Saltar apartados

La Universitat d'Alacant i Carmencita posen en marxa la Càtedra d'Estudis del Sabor Gastronòmic

El professor Josep Bernabeu serà l’encarregat de dirigir la nova càtedra universitària que avui s’ha constituït en el despatx rectoral de la UA

 

SIGNATURA_CATEDRA_CARMENCITA1
SIGNATURA_CATEDRA_CARMENCITA2
SIGNATURA_CATEDRA_CARMENCITA3
SIGNATURA_CATEDRA_CARMENCITA4

 

Alacant. Dimecres, 22 de novembre de 2017

Les espècies de Carmencita ajuden a amanir des d’avui la nova càtedra de la Universitat d’Alacant que ha vist la llum aquest mateix matí en el despatx rectoral després de la firma del conveni entre el rector, Manuel Palomar i Jesús Navarro, conseller delegat de l’empresa que fa els productes de la coneguda marca de Novelda.

La Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic serà dirigida pel catedràtic de la Universitat d’Alacant, Josep Bernabeu i té com a objectiu desenvolupar activitats relacionades amb la investigació; la divulgació; la sensibilització; la formació i la promoció de l’alimentació saludable a través de l’avanç en el coneixement, el desenvolupament i la innovació en el camp de les ciències gastronòmiques i les arts culinàries.

El rector, Manuel Palomar, ha destacat que la Càtedra “naix de la mà de la millor empresa que podria fer-ho en el seu sector, Carmencita, amb qui la Universitat d’Alacant comparteix valors, com l’aposta per la igualtat i la solidaritat” i ha assenyalat que “aquesta aposta és un instrument que ha de ser útil tant per a la Universitat d’Alacant i els seus estudiants, com per a Carmencita i el sector i que a més enllaça amb els estudis de Gastronomia que el pròxim any esperem posar en marxa a la nostra Universitat i que adquireixen avui un valor més gran en arribar de la mà d’una empresa capdavantera en el sector i exemple de la forma actual d’entendre l’alimentació i la gastronomia”.

Jesús Navarro ha apuntat la importància que suposa “el nexe entre la Universitat i l’empresa” i que “ara, a través de la Càtedra, que avui fem palesa, es converteix en una realitat que ha de fomentar-se molt més i que ens permetrà treballar el nostre sector des de noves i innovadores perspectives”.

Després de la firma del conveni de creació de la Càtedra en el despatx rectoral, s’ha produït la primera reunió de la comissió de seguiment en la qual s’ha designat el catedràtic Josep Bernabeu com a director d’aquesta i s’han fonamentat les bases de treball de la Càtedra. Un projecte que, en paraules d’Ana Laguna, “està obert a la participació de ciutadans, empreses i entitats relacionades amb l’àmbit de la gastronomia i tot el que l’envolta”.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464