Saltar apartados

Francis Mojica ofereix la lliçó magistral en l'acte de graduació de màsters de la Facultat de Ciències de la UA

Sota el títol ´Curiositat sense prejudicis, aplicacions sense límit. El cas CRISPR´, tindrà lloc l'1 de desembre de 2017 en el Saló d'Actes de la Facultat d'Educació

Bàner_graduacion_masteres

 

FRANCIS_MOJICA_laboratoriAlacant. Dimecres, 29 de novembre de 2017

Divendres que ve 1 de desembre de 2017, la Facultat de Ciències celebra l'Acte de Graduació de les titulacions de màster. En concret, en aquesta ocasió, seran 37 graduandos de màsters com a Anàlisis i Gestió d'Ecosistemes Mediterranis; Biotecnologia per a la salut i la sostenibilitat; Ciència de Materials; Electroquímica, ciència i tecnologia; Gestió pesquera sostenible; Gestió i Restauració del Mitjà Natural; Química Ambiental i Sostenible; i Química Metgessa. L'acte tindrà lloc a les 19 hores en el Saló d'Actes de la Facultat d'Educació.

La lliçó magistral serà a càrrec del microbiólogo de la Universitat d'Alacant, Francisco Martínez Mojica, i portarà per títol ´Curiositat sense prejudicis, aplicacions sense límit. El cas CRISPR´. Entre els seus assoliments científics cal destacar el descobriment del sistema d'immunitat adquirida conegut com CRISPR, que utilitza els bacteris per a defensar-se de la infecció per virus. Est ha suposat un dels majors avanços en microbiologia, i quasi amb total certesa en biologia, de la història recent. Gràcies a les aportacions de Mojica en aquest camp s'han desenvolupat eines de laboratori excepcionals, conegudes com a tecnologia CRISPR-Cas, que es poden emprar per a la manipulació genètica de qualsevol ésser viu, inclosos els éssers humans. Aquesta tecnologia ha simplificat enormement la recerca en biologia i medicina, para, per exemple, estudiar processos genètics complexos com els implicats en el desenvolupament embrionari, carcinogénesis o trastorns neurodegenerativos. Es postula que la tecnologia CRISPR-Cas permetrà en un futur proper guarir malalties fins avui intractables o molt difícils d'abordar.

D'altra banda, la Facultat de Ciències va celebrar divendres passat 24 de novembre en el Paranimf l'Acte de Graduació dels títols de llicenciatura i grau en la qual van participar 118 graduandos. La lliçó magistral, %u2018Restauració ecològica per al bon viure', va ser a càrrec del professor del Departament d'Ecologia Jordi Cortina i Segarra.

 

Notícies relacionades:

L'investigador de la Universitat d'Alacant, Francisco Mojica, guanya el premi Plus Alliance a la Innovació

El científic de la Universitat d'Alacant, Francis Mojica, primer espanyol que rep el Premi Albany de Medicina

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464