Saltar apartados

Quatre professors de la Facultat d'Econòmiques de la Universitat d'Alacant guanyen el Premi Internacional Thea Sinclair a l'Excel·lència Investigadora

L'article premiat tracta els efectes de les crisis econòmiques en el turisme

 

Premi_TheaSinclair1

 

Alacant. dilluns, 27 de novembre de 2017

La revista internacional Tourism Economics (JCR 2n quartil) ha concedit el Premi Thea Sinclair a l'Excel·lència Investigadora dels treballs publicats en Tourism Economics durant l'any 2016, als professors de la Universitat d'Alacant Perles-Ribes, J.F.; Ramón-Rodríguez, A.; Sevilla-Jiménez, M. i Rubia-Serrano, A. amb el seu paper titulat: «The effects of economic crises on tourism success: an integrated model».

En el treball es desenvolupa un model teòric de la influència de les crisis econòmiques en el rendiment de les destinacions turístiques. S’hi discuteixen els efectes temporals i permanents de les crisis econòmiques en les quotes de mercat globals de les destinacions turístiques a través d'una sèrie de mecanismes de transmissió basats en els principals determinants de la competitivitat econòmica, identificats en la bibliografia. El model proposat per l'equip de la UA explica la no neutralitat dels xocs econòmics en la competitivitat del sector turístic. «El model s'aplica a la indústria turística d'Espanya, líder del sector turístic mundial, per al període 1970-2013, mitjançant la utilització de tècniques economètriques no lineals», expliquen els autors. L'anàlisi empírica confirma que el model proposat «és apropiat per a explicar els canvis en el posicionament d'Espanya en el mercat turístic mundial a causa de les crisis econòmiques», asseguren.

Les aportacions al camp d’investigació, qualitat dels arguments, la coherència i concisió en la presentació i la contribució a la reputació acadèmica de la revista han sigut els aspectes determinants per a un premi que es decideix en dues etapes altament competitives. En la primera etapa, vuit avaluadors seleccionen els dos millors treballs de cada número de la revista. En un segon pas es tria el millor dels deu papers seleccionats.

El premi s'atorga en memòria de la catedràtica Thea Sinclar i el seu prestigiós treball en el camp de l'economia del turisme. Abans de la seua mort el 2006, Sinclair va ser directora del prestigiós Institut de Turisme i Viatges en la Universitat de Nottingham i autora, ja el 1997, del llibre Tourism Economics, text que es considera pioner en l'esmentada àrea d'estudi.

 

Més informació

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464