Saltar apartados

La UA acull la XXIV Jornada Esportiva UPAPSA

En la jornada participaran uns vuit-cents esportistes amb discapacitat intel·lectual, a més de monitors, àrbitres, voluntaris i personal d'UPAPSA i de la UA


Cartell_UPAPSAAlacant, dimecres 8 de novembre de 2017

Les instal·lacions esportives de la Universitat d'Alacant acolliran demà dijous, 9 de novembre, la XXIV Jornada Esportiva per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de la Província d'Alacant UPAPSA, l’esdeveniment esportiu més important de la Comunitat Valenciana d'aquestes característiques. La cerimònia inaugural tindrà lloc a les 10.30 hores, per a continuar amb el desenvolupament de les competicions d'11 a 14 hores. El lliurament de trofeus i la desfilada de cloenda estan previstos a les 15 hores.

La Universitat d'Alacant i UPAPSA col·laboren un any més en aquesta Jornada de l'Esport amb l'objectiu d'oferir un espai per a la competició esportiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. Els organitzadors preveuen l'arribada de 800 esportistes aproximadament de 35 centres d'atenció al col·lectiu. Els participants realitzaran proves esportives en les categories d'atletisme, petanca, eslàlom en cadira de rodes i proves adaptades. Amb aquestes jornades d'esport es busca potenciar l'evolució dinàmica de les persones, la seua autonomia i independència, incidir en la seua normalització i integració i formar en els valors intrínsecs a l'esport: cooperació, treball en equip, competitivitat i sacrifici, entre altres.

La Jornades UPAPSA es desenvolupen anualment, fins ara de manera ininterrompuda. Des de fa dinou edicions, a més, es convoca també a escala autonòmica. En les últimes vuit edicions ha comptat, fins i tot, amb la participació d'una delegació de la Regió de Múrcia, fet que dóna a la trobada el caràcter d'interautonòmic.

Proves

Atletisme. Es desenvoluparan curses de 800, 400, 4x100, 200, 100 i 50 metres llisos, en modalitat masculina i femenina. També sèries de 50 i 25 metres marxa assistida i 50 metres per a cadires de rodes en dues modalitats: autònoms i assistits. A més, concursos de salt de longitud i llançament de pes, modalitats masculina i femenina.

Petanca. Es divideix en tres nivells, per als quals s’han previst diferents graus de suport o assessorament per part del monitor. Cada nivell desenvolupa la seua pròpia competició.

Proves adaptades. Es realitzen tres circuits diferents: un de proves psicomotrius, un altre de futbol i un altre de bàsquet. Els esportistes participen en un dels tres. S'estableixen diverses rondes, i en cadascuna participen cinc grups que van passant per les cinc proves de què consta cada circuit.

Eslàlom en cadira de rodes. Es realitzen dos circuits, un per a modalitat de cadira de rodes manual i un altre en modalitat elèctrica. Es fa una ronda de classificació i una altra de final.

Horari:

10.30-10.50: Cerimònia inaugural

11.00-14.00: Desenvolupament de competicions

15.00: Lliurament de trofeus i desfilada de cloenda

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464