Saltar apartados

Victoria Tur, professora de la UA, rep el premi Hermes de l'Associació de Consumidors de Mitjans

L’entitat, en la seua organització de la Comunitat Valenciana, ha valorat la «incansable anàlisi, investigació i defensa d’una comunicació responsable» de la titular del Departament de Comunicació i Psicologia Social

 

Alacant. Dilluns, 6 de novembre de 2017

L’Associació de Consumidors de Mitjans de la Comunitat Valenciana (ATR-CV) ha reconegut amb el premi Hermes, que enguany arriba a la seua catorzena edició, Victoria Tur, professora de la Universitat d’Alacant, «per la seua incansable anàlisi, investigació i defensa d’una comunicació responsable en els àmbits científic, de creativitat publicitària i comunicació i infància, tant a nivell nacional, com europeu i internacional», han indicat des de l’entitat.

El lliurament del guardó es va fer la setmana passada, en un acte íntim en el qual la professora va estar acompanyada per la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez Jaume. A més, Tur va estar envoltada de la seua família, amics i companyes de professió que van voler acompanyar-la en la cerimònia.

En paraules de la presidenta d’ATR-CV, Asunción Pagán Antón, Victoria Tur «sempre s’ha decantat per impulsar accions integrals que consideren tots els agents involucrats, ha plantejat investigacions rigoroses enfocades a l’acció, el canvi i la millora dels mitjans» i sempre ha assumit el repte «d’oferir als nostres xiquets i joves l’ajuda per a crear i compartir creacions i entorns de forma altruista, i acompanyar d’altres que s’inicien en aquestes activitats».

La professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la UA té una extensa trajectòria en la investigació social dels mitjans de comunicació i tracta conceptes de les últimes tendències com la qualitat dels continguts, l’apoderament de l’usuari com a agent actiu, la convergència mediàtica o els continguts transmèdia, entre d’altres qüestions, dins de les principals línies de investigació d’aquesta, que són la comunicació científica, la creativitat publicitària i la comunicació i la infància.

Sobre el guardó rebut, Tur confessa que «és molt emocionant i estic molt agraïda a l’ATR, que s’ha interessat des de fa molt temps en les meues investigacions. Coincidim en el mateix objectiu de treballar per una comunicació responsable i el premi suposa un gran suport i un nou impuls per a seguir treballant de forma decidida».

 

Victoria Tur

Professora titular del Departament de Comunicació i Psicologia Social de la Universitat d’Alacant, és llicenciada en Psicologia i doctora en Sociologia. Ha treballat com a Sènior Advertising Producer a Publiespaña (Grup Fininvest) i des de fa diversos anys és docent del grau en Publicitat i Relacions Públiques en l’àmbit de la creativitat publicitària i, a més, comparteix la coordinació del màster en Comunicació i Indústries Creatives.

La seua tasca investigadora es plasma en llibres com a Comunicación publicitaria de juguetes en televisión (2004), Marketing Infantil (2008) i nombrosos articles científics. També és investigadora principal del grup d’investigació Comunicació i Infància i del Grup Comunicació i Públics Específics; sòcia fundadora de l’Associació Espanyola de Investigació de la Comunicació (AE+IC); vicepresidenta de l’Associació Internacional per a la Investigació sobre Infància, Joventut i Comunicació (Kids&Com); sòcia fundadora de la Societat Llatina de Comunicació Social i de la Plataforma Llatina de Revistes de Comunicació; membre de l’European Communication Research and Education Association (ECREA); editora de Revista Mediterrània de Comunicació; membre Honorífic de la Xarxa Llatinoamericana d’investigadors en Publicitat (RELAIP) i membre fundador de l’Observatori de Revistes científiques de Ciències Socials.

Victoria_Tur1 Victoria_Tur2
Victoria Tur rep el Premi Hermes de mans d'Asunción Pagán

Jesús Segarra, de la Universitat Internacional de La Rioja; Irene Belmonte; de la UMH,

i María José González, Victoria Tur i Alba Martínez, de la UA

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464