Saltar apartados

La UA acull l'exposició "Llacunes de Torrevella i la Mata: paisatge cultural, història i patrimoni. Les nostres llacunes"

 

Cartell_expo_LlacunesAlacant, 2 d'octubre de 2017

Des del dia 2 i fins al 18 d’octubre, la Universitat d’Alacant acollirà a l’aulari II l’exposició “Llacunes de Torrevella i la Mata: paisatge cultural, història i patrimoni. Les nostres llacunes”.

La mostra, comissariada per Ana Meléndez, està composta amb material cedit per 21 fotògrafs de la localitat i aficionats, i té com a objectiu acostar les “Llacunes de Torrevella i la Mata” a tota la comunitat universitària i a qualsevol persona interessada, un enclavament desconegut per a la majoria, però únic en el món.

 

L’exposició

A través de 54 imatges l’exposició recull els elements integrants de les llacunes com a patrimoni cultural i natural: les salines amb les seues garberes de sal i elements patrimonials (barcasses, casetes, sequiots, ponts, torre d’apilament, etc.); fauna i flora emblemàtiques i endèmiques (flamencs, l’Artemia salina —clau de la vida en el parc natural—, aguilons cendrosos, la Paratriodonta alicantina —un dels endemismes que hi ha al parc—, orquídies, llentiscle —o mata, origen del topònim—, plantes de saladar); els colors de la llacuna rosa; elements del paisatge cultural (les figueres, les vinyes, l’albardí, a més de les postes de sol, la serra de Callosa, etc.). Per descomptat, es fa referència als homes que treballen la sal per a guanyar-se el pa i com un art: els saliners i els artesans. Les quatre imatges inicials corresponen a una imatge aèria, presa per Patricio Morales, de les dues llacunes; a la del capritx de la naturalesa que suposa la cristal·lització cúbica de la sal; a una mà que sosté un grapat de sal com a homenatge als saliners; i a una Artemia salina la presència de la qual en les llacunes, especialment en la de la Mata, és el principal suport alimentari de diferents espècies.

Aquesta exposició està organitza per la Seu Universitària de Torrevella en col·laboració amb l’Ajuntament de la localitat, l’Associació Cultural Ars Cretio, l’Institut Municipal de Cultura Joaquín Chapaprieta, el Departament d’Exposicions de la Regidoria de Cultura, la Regidoria de Turisme i Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Torrevella, el Parc Natural de Torrevella i la Mata, Salins Ibèrica i la Generalitat Valenciana.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464