Saltar apartados

El tracte a les víctimes de la Guerra Civil i el franquisme a debat dilluns a la Universitat d'Alacant

Un seminari organitzat per la càtedra interuniversitària de Memòria Democràtica analitza les possibilitats i les limitacions normatives del concepte de víctima en els dos períodes de la història recent espanyola

 

Mates_cartell_oct2017Alacant. Divendres, 20 d'octubre de 2017

El Seminari que organitza la càtedra interuniversitària de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana, tindrà lloc a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant, el pròxim dilluns 23 d’octubre entre les 12 i les 14 hores.

L’objectiu del seminari és debatre a propòsit el concepte de víctima en la Guerra Civil i durant el franquisme, amb la finalitat de poder determinar les possibilitats i les limitacions normatives en la legislació espanyola i, en concret, la que en breu serà aprovada a la Comunitat Valenciana. L’acte tindrà la participació d’Ana Isabel Pérez Machío, professora titular de Dret Penal a la Universitat del País Basc; Rafael Escudero Alday, professor titular de Filosofia del Dret a la Universitat Carlos III de Madrid; i Pascual Marzal Rodríguez, professor titular d’Història del Dret a la Universitat de València. José García Añón, catedràtic de Filosofia del Dret a la Universitat de València i director general de Reformes Democràtiques i Accés a la Justícia en la Generalitat Valenciana, serà l’encarregat de moderar el seminari.

Els tres ponents convidats oferiran diverses perspectives complementàries: des de la filosofia del dret, el dret penal/dret constitucional, el dret penal/dret internacional públic i el concepte històric (historicojurídic). Les conclusions del seminari seran molt útils en el desenvolupament reglamentari sobre com elaborar els censos de víctimes a la Comunitat Valenciana.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464