Saltar apartados

La Seu Universitària de Dénia presenta la seua nova programació cultural per al primer trimestre del curs

L’arqueogastronomia, l’assistència a la dependència i l’emprenedoria i la digitalització de l’empresa centren la programació d’aquest trimestre 

 Sede_Denia_Programcion

 

Alacant. Divendres, 20 d’octubre de 2017

La nova programació cultural de la Seu Universitària de Dénia per als mesos d’octubre, novembre i desembre ha sigut presentada aquest matí en una roda de premsa a la seu del municipi, situada en l’av. Joan Fuster, 44. Hi han participat Alexandre Peretó, coordinador tècnic de la Seu Universitària, i els regidors de l’Ajuntament de Dénia Rafa Carrió i Eva Ronda.

La programació està integrada per dos cicles de conferències, el primer dedicat a la gastronomia, i el segon, dedicat a l’assistència a la dependència, a més, d’un ampli programa de tallers sobre emprenedoria digital per a empreses i activitats culturals. Segons ha destacat l’edil de Dénia de Cultura i Educació, Rafa Carrió, aquestes accions “s’adapten als sectors i a la realitat sociolaboral de la localitat, i compleixen amb els pilars estratègics de la seu i complementen i amplien l’oferta formativa superior del municipi”.

 

Cicle de conferències sobre arqueogastronomia

La programació dissenyada per al primer trimestre del nou curs acadèmic començarà l’octubre amb el cicle de conferències titulat “La gastronomia en la Seu”, un espai dedicat a la cuina mediterrània, on es farà un recorregut per la història de l’alimentació de la mà d’experts en diferents matèries.

Les conferències, segons explica Alexandre Peretó, es basen en els nostres costums culinaris, en els productes, en la indústria agroalimentària i els espais arqueològics relacionats amb aquesta. “Alhora que descobrim el perquè dels nostres hàbits alimentosos i la dieta mediterrània, ens endinsarem en la història de les civilitzacions que van habitar els nostres pobles i ciutats”.

“La despensa verde: hierbas bordes utilizadas en gastronomía” serà la primera de les conferències programades per a aquest cicle, i tindrà lloc el dijous 26 d’octubre, a les 18:00 hores, ponència a càrrec de Fernando Martínez Flores, doctor en Botànica i expert en consum d’herbes silvestres.

El dijous 30 de novembre, a les 18:00 hores, tindrà lloc la xarrada impartida per Mauro Hernández, catedràtic de Prehistòria de la Universitat d’Alacant “La alimentación de nuestros antepasados prehistóricos”.

El cicle acabarà amb la conferència titulada “Mitos de la gamba roja” impartida per Alfonso Ramos, catedràtic de Biologia Marina de la Universitat d’Alacant, el dijous 21 de desembre, a les 18:00 hores.

Totes les conferències programades en aquest cicle es faran a terme a la sala del Castell de Dénia.

Per la seua banda, Eva Ronda, regidora d’Ocupació i CREAMA, entitat que participa activament en els dos blocs d’activitats següents, ha destacat el treball fet conjuntament entre aquest organisme i la Seu Universitària “per a cobrir les manques de formació detectades en diferents estudis previs, i integrar-ho en una línia de funcionament coordinada”.

 

Cicle de conferències sobre assistència a la dependència

El segon dels cicles programat per la Seu Universitària estarà dedicat a l’assistència a la dependència, que d’acord amb el diagnòstic i anàlisi del sistema socioterritorial de Dénia, s’estableix com un dels pilars fonamental per al futur socioeconòmic de la ciutat, i sobre la base d’aquestes conclusions, la Seu Universitària de Dénia ha fet un conjunt d’iniciatives encaminades a la professionalització i la millora en l’atenció a la dependència, afirma Ronda.

Aquest cicle començarà amb la xarrada titulada “La prevención e identificación de la demencia” impartida per Manuel Lillo, professor del Departament de Psicologia de la Salut, el dimarts 21 de novembre, a les 16:00 hores.

El dimarts 28 de novembre, les 16:00 hores, tindrà lloc la segona de les ponències titulada “Prevención de violencia de género, el papel del asistente a la dependencia” a càrrec d’Ana María Rosser, professora del Departament de Comunicació i Psicologia Social i María Concepción Torres, professora del Departament de Dret Constitucional.

“Hábitos saludables para un envejecimiento activo y saludable” a càrrec de Manuel Lillo, professor del Departament de Psicologia de la Salut, serà la tercera proposta programada per al dimecres 13 de desembre, a les 16:00 hores.

El cicle acabarà amb la conferència impartida per la professora María Isabel Sospedra, professora del Departament d’Infermeria, amb la conferència titulada “Trastornos de la conducta alimentaria en adultos mayores” el dimecres 20 de desembre, a les 16:00 hores.

Totes les sessions d’aquest cicle tindran lloc a la Seu Universitària de Dénia (Av. Joan Fuster, 44).

 

Digitalització d’empreses i emprenedoria digital

Les noves tecnologies i Internet han afectat de manera transversal els sectors productius tradicionals. Aquests canvis han suposat l’obertura d’una finestra d’oportunitats per a la creació de noves empreses i l’obertura de noves vies de negoci per a les empreses ja consolidades. Amb l’objectiu de millorar les oportunitats de les empreses de la ciutat de Dénia i la comarca, la Seu de Dénia oferirà un programa de digitalització d’empreses que estarà format pels tallers següents:

“Análisis de los proyectos” (dijous 16 de novembre, a les 18:00 hores); “Oportunidades y amenazas en nuevos entornos” (dijous 23 de novembre, a les 18:00 hores); “Aplicación de la hoja de ruta” (dimecres 29 de novembre, a les 18:00 hores); “Gestión de recursos en nuevos mercados” (dijous 7 de desembre, a les 18:00 h); “Modelos de prototipado, wireframes y Mockup” (dijous 14 de desembre, a les 18:00 hores) ;"Tecnología global en un entorno digital" (dilluns 18 de desembre, a les 18:00 hores) i "Medición y análisis de resultados" (divendres 22 de desembre, a les 18:00 hores).

Tots els tallers es desenvoluparan a la Seu Universitària de Dénia (Av. Joan Fuster, 44).

 

Activitats culturals

Pel que fa a la programació cultural la Seu Universitària de Dénia s’ha programat una activitat divulgativa sobre el paper de la comarca de la Marina Alta durant la Guerra de Successió, que constarà d’una conferència inicial el dia 3 de novembre a les 20:00 hores titulada "El mal de Almansa, guerra, revolución y defensa" que es complementarà amb una excursió d’autor, el dia 4 de novembre, amb eixida des de Dénia, a les 9:00 hores, en la qual es farà un recorregut pels municipis principals de la comarca que van tenir un paper destacat durant el període “La Marina dels Maulets”. Aquestes dues accions estaran dirigides per Alfons Llorenç, filòleg i periodista. Finalment, la Seu tanca aquest espai cultural per a l’any 2017 amb el “Certamen Internacional de Guitarra” interpretat pel compositor i intèrpret francès, Antonie Morinie, el dia 15 de desembre a les 20:30, al Centre Social de Dénia.

Tant Ronda com Carrió han animat la ciutadania que participen i es matriculen en aquestes accions formatives i noves “que constituiran un punt d’arrancada per a seguir treballant l’any 2018 d’una manera conjunta amb la Seu”. Així mateix, l’edil ha volgut agrair a la Seu l’enfocament oferit, la disposició i l’adhesió a la Mesa Municipal d’Ocupació.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464