Saltar apartados

La UA mostra la seua implicació en la formació d'adults a Europa

 

UPUA_Europa1
UPUA_Europa2
UPUA_Europa3

 

Alacant. Dijous, 19 d'octubre de 2017

La Universitat d’Alacant ha participat durant els dies 11 al 14 d’octubre en les reunions d’EFOS i del Projecte Edu-Sen-Net – Xarxa Educativa Sènior. En el marc del Programa ERASMUS+, acció Aliança Estratègiques per a la Cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques en l’Educació d’Adults, que la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant desenvolupa des de l’any 2014.

Aquesta reunió del Projecte EduSenNet, s’ha desenvolupat a Groningen (Holanda) en la Senioren Academie, Vrienden Senioren Academie Groningen-Friesland-Drenthe. Hi han participat, el professor José Ramón Belda Medina i la tècnica d’investigació Nuria Ruiz Armero. Es tracta de l’última reunió que tanca un projecte centrat en l’estudi de les possibilitats d’aprenentatge de les persones de més de 50 anys en les Universitats de la Tercera Edat (UTA), amb l’objectiu de desenvolupar investigacions pedagògiques al voltant de l’aprenentatge formal, no-formal i informal dels les persones grans. Els socis han dirigit l’atenció a les possibilitats d’aprenentatge no-formal i informal que ofereixen les Universitats per a Majors, que avaluen i descriuen els vincles que tenen amb l’educació formal (reglada) de les universitats. L’oferta de programes d’estudi per a alumnes majors s’ha recollit en estudis, enquestes, informes i tot s’ha desenvolupat mitjançant grups de treball multidisciplinaris i Peer Review (revisió entre iguals), en els quals han participat professors, alumnat i persones majors aliè a aquestes ofertes educatives, tant d’àrees urbanes com a rurals i en un context intergeneracional. Els resultats han sigut motiu de diversos articles i una publicació final que aporta solucions eficaces per a l’aprenentatge intergeneracional en l’entorn universitari.

La UA participa en aquest projecte com a soci juntament amb altres 6 institucions europees: UNIVERZITA KOMENSKEHO V BRATISLAVE – ESLOVÀQUIA; TECHNISCHE UNIVERSITAET CHEMNITZ – ALEMANYA; SENIOREN ACADEMIE GRONINGEN – PAÏSOS BAIXOS; BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY – REPÚBLICA TXECA; OTTO-VON-GUERICKE-UNIVERSITAET MAGDEBURG – ALEMANYA; UPPSALA SENIORUNIVERSITET – SUÈCIA, i és la UNIVERSITAT D’ALACANT (UPUA) l’única institució espanyola en aquest consorci i aliança estratègica de cooperació.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464