Saltar apartados

La Universitat d'Alacant exposa els serveis de transferència de tecnologia en el I Fòrum d'Innovació de la Província

El Fòrum ha reunit més de quaranta experts al voltant de la creació de línies de treball, accions pràctiques i sinergies col·laboratives entre universitats i empreses per a compartir i intercanviar informació i coneixement

 

Alacant. Dijous, 20 d’octubre de 2017

Els dies 18 i 19 d’octubre la Universitat d’Alacant va participar en el I Fòrum de la Innovació de la Província d’Alacant que ha tingut lloc a l’Auditori de la Província d’Alacant (ADDA). La participació de la universitat va consistir en la presència amb un estand informatiu on els tècnics del SGITT-OTRI van exposar els serveis de transferència de tecnologia que ofereix la Universitat a les empreses. També es va aportar una selecció de professors dins del panell d’experts que van impartir xarrades sobre les tecnologies desenvolupades a la Universitat i d’aplicació directa als sectors del calçat, tèxtil, materials i salut.

En l’àmbit del calçat, el professor José Miguel Martín Martínez va exposar les seues investigacions principals en l’àmbit dels adhesius i els reptes de futur als quals s’enfronta aquesta tecnologia. Per la seua banda, el professor Ignacio Martín Gullón va plantejar les possibilitats que ofereix la incorporació del grafè que dota de propietats innovadores els tèxtils i el calçat. Finalment, Antonio Jimeno Morenilla va exposar els seus treballs en el desenvolupament d’algorismes informàtics per a facilitar el modelatge i el desenvolupament de patrons per al calçat.

En l’àmbit del plàstic i els materials avançats, el professor Alfonso Jiménez Migallón va exposar els últims avanços que ha fet en el desenvolupament de nous biomaterials obtinguts a partir de matèries primeres naturals i l’aplicació d’aquestes a l’envasament alimentari, entre d’altres usos. Per la seua banda, la investigadora Lucila Maiorano va detallar els treballs desenvolupats en l’àmbit de la metal·lúrgia i en concret en materials compostos i materials escumejats. Finalment, el professor Vicente Montiel Leguey va detallar els treballs desenvolupats pel seu equip en el camp de la síntesi de nanopartícules i la seua àmplia varietat d’aplicacions.

En el sector de la salut i la biotecnologia, la Universitat va tenir la professora Raquel Sánchez qui va parlar dels treballs desenvolupats pel grup d’investigació en la desinfecció d’aliments amb llum ultraviolada i les experiències reeixides que han tingut desinfectant orxata, llet i altres aliments. Luis Vicente López va exposar les seues investigacions sobre mètodes naturals per a combatre malalties de les plantes i concretament sobre les aplicacions biotecnològiques dels fongs i el quitosà. Victoria Fernández González va presentar els treballs d’investigació del seu equip en el camp de l’aqüicultura marina i la tecnologia que han desenvolupat i que permet el cultiu de diverses espècies marina en un mateix recinte. Finalment, el professor Javier García Martínez, també va intervenir en el Fòrum amb una conferència en la qual va abordar les qüestions relacionades amb la "Aplicació de la recerca" .

 

Zona_satnds_networking_1
Zona_satnds_networking_2
Zona_satnds_networking_3

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464