Saltar apartados

La Universitat d'Alacant ret homenatge a Miguel Hernández amb les jornades que commemoren deu anys de la Canyada Real en el Campus

Amb el títol de «Passat, present i futur de les vies pecuàries, la transhumància i el pastoralisme», les activitats acadèmiques tindran lloc a la Facultat de Dret els dies 18 i 19 d’octubre

El dijous 19, a les 12.30 hores, tindrà lloc el tradicional pas de ramats pel traçat de la Canyada Real dins del campus de Sant Vicent

 

Alacant. Dimarts, 17 d'octubre de 2017

La Universitat d’Alacant acull durant els pròxims dies 18 i 19 d’octubre la commemoració de les jornades pastorals amb motiu del desè aniversari de la senyalització de la Canyada Real al seu pas pel campus de la institució a Sant Vicent del Raspeig.

Amb el títol de «Passat, present i futur de les vies pecuàries, la transhumància i el pastoralisme», aquestes activitats acadèmiques i divulgatives pretenen a més servir d’homenatge al poeta oriolà Miguel Hernández, conegut popularment com el «poeta cebreros» ja que part de la seua vida es va dedicar al pasturatge.

Les conferències es desenvoluparan a la sala de graus Rector Ramón Martín Mateo de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant, organitzadora de les jornades juntament amb els vicerectorats de Cultura, Esport i Llengües i de Campus i Tecnologia. La coordinació de les jornades correspon a Mercé Ortiz, professora titular d’Estudis Jurídics de l’Estat de la UA.

La jornada de demà dimecres començarà a les 10 hores amb la presentació del programa i les activitats als mitjans de comunicació i a les 11 hores es tractarà el tema de «Las vías pecuarias y la cultura pastoril», amb la projecció de la pel·lícula Camí del peix, presentada per Miguel Ángel Pérez Serrano, historiador especialista en arqueologia i gestió del patrimoni.

A les 13:30 hores tindrà lloc l’homenatge a Miguel Hernández amb la participació de l’artista Antoni Miró, de José Luis Ferris, escriptor i professor de literatura espanyola de la Universitat Miguel Hernández, i de José Carlos Rovira, catedràtic de literatura de la Universitat d’Alacant.

De vesprada, a les 16 hores serà la inauguració oficial de les jornades amb autoritats de la Universitat d’Alacant, de la Generalitat i de municipis de les comarques d’Alacant i posteriorment hi haurà una taula redona, a les 17 hores, titulada «El passat, present i molt futur de les vies pecuàries i la transhumància», moderada per Ignacio Jiménez Raneda, catedràtic de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica de la Universitat d’Alacant, i amb la participació de més d’una dotzena d’experts.

El dijous 19 l’activitat començarà a les 10 hores amb la concentració de bestiar al costat del Bosc Il·lustrat del Campus. A les 12.30 hores, els ramats creuaran el campus fins a l’escultura Dibuixar l’Espai, al costat de l’edifici de Rectorat, i tornaran al punt d’origen, realitzant el recorregut de la Canyada Real de la UA. Durant el trajecte, el dolçainer Hiroshi Fujii i el tabaleter Lluis Torró faran una breu interpretació musical en homenatge al poeta oriolà. Al final, s’inaugurarà l’exposició bibliogràfica a la Biblioteca General.

A la vesprada tindran lloc dues taules redones. A les 16 hores, la primera, titulada «La ramaderia extensiva i transhumant i les seues emprenedories benefactores socioeconòmiques i ambientals» i moderada per Carlos Martín Cantarino, professor titular d’Ecologia de la Universitat d’Alacant. I a les 18 hores, la segona, amb títol «La transhumància com a patrimoni cultural immaterial» amb moderació a càrrec de Matilde Dobón.

A les 19 hores es clausuraran les jornades amb la representació L’ambaixada del Pastor, d’Agres i els balls tradicionals a càrrec de les Agrupacions Sant Jordi i El Carrascal.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464