Saltar apartados

La Universitat d'Alacant tracta els nous reptes de la investigació i la gestió del turisme

El seminari sobre Destinacions Turístiques Intel·ligents analitza la “transformació de la manera d’entendre la gestió turística” el dijous 26 i el divendres 27 amb experts mundials i empreses del sector

Turisme_inteligent

 

Alacant. Divendres, 20 d'octubre de 2017

Les destinacions turístiques intel·ligents s’han convertit en un repte per a la gestió i la investigació en turisme. Amb l’objectiu de conèixer millor els beneficis d’aquestes, però també els riscos que tenen, l’Institut Universitari d’investigacions Turístiques de la Universitat d’Alacant organitza el “Seminari Internacional Destinacions Turístiques Intel·ligents: nous horitzons en la investigació i gestió del turisme”, els pròxims dies 26 i 27 d’octubre a la sala d’actes de l’aulari II.

El Seminari uneix la perspectiva acadèmica i pràctica, amb representants d’empreses i organitzacions relacionades amb el turisme i les noves tecnologies. Compta amb prestigiosos ponents internacionals en l’àmbit de la investigació turística com Roland Schegg, de la University of Applied Sciencies and Arts Western, de Suïssa; Barbara Neuhofer, de la Salzburg University of Applied Sciencies, d’Àustria; o Ulrike Gretzel, University of Southern California, dels Estats Units, que tractaran els nous avanços al voltant de la investigació sobre turisme intel·ligent i destinacions intel·ligents en un entorn global. Així mateix, empreses com Telefónica, IBM o Libelium, tractaran els escenaris de futur que es perfilen davant de la vertiginosa evolució tecnològica. També seran objecte d’anàlisi les iniciatives públiques que es desenvolupen a Espanya al voltant de les destinacions intel·ligents amb l’objectiu de fer un balanç dels programes desenvolupats i identificar noves vies de treball. En aquest apartat, es presentarà l’evolució del Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents i l’impacte d’aquest en el turisme, com també les iniciatives desenvolupades per Segittur o l’Agència Valenciana del Turisme.

L’ús i l’aplicació de les tecnologies està revolucionant el consum i les pràctiques turístiques, però també les possibilitats de gestió de les ciutats i les destinacions turístiques. No és una moda passatgera, les destinacions intel·ligents són una via imprescindible per a adaptar-se a la digitalització de l’activitat turística i aconseguir una gestió més eficient i sostenible. No obstant això, la destinació intel·ligent no es redueix a sensors i dades, implica una transformació de la manera d’entendre la gestió turística que comença per la governança i la definició d’un model turístic local sostenible i competitiu. A partir d’aquests principis, la tecnologia obri una infinitat de possibilitats per a la innovació i la millora de l’experiència turística.

Aquest Seminari s’emmarca en el projecte de investigació “Nous enfocaments per a la planificació i la gestió del territori turístic: les destinacions intel·ligents”, finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat dins del Programa Estatal d’I+D+i, els investigadors principals del qual són els professors de la Universitat d’Alacant Fernando Vera i Josep Ivars. Així mateix, compta amb la col·laboració de l’Agència Valenciana del Turisme que, a través de l’Invat·tur, treballa de manera conjunta amb l’Institut Universitari d’investigacions Turístiques en l’anàlisi i el desenvolupament d’accions per a la configuració de destinacions turístiques intel·ligents a la Comunitat Valenciana.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464