Saltar apartados

Problemes i solucions al problema de la contaminació per CO2, en la Jornada del divendres 20 a l'IUMA de la Universitat d'Alacant

“Solucions tecnològiques a la problemàtica del CO2“ reunirà especialistes d’empreses privades i centres d’investigació i universitats

 

Alacant. 17 d'octubre de 2017

L’Institut Universitari de Materials d’Alacant (IUMA) i la Plataforma Tecnològica Espanyola del CO2 (PTECO2) organitzen el Seminari titulat "Solucions Tecnològiques a la Problemàtica del CO2”, el divendres 20 d’octubre de 2017 a la sala de juntes de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant.

El Seminari té com a finalitat tractar la problemàtica del CO2, gas d’efecte hivernacle les emissions excessives del qual impliquen greus conseqüències per al planeta i la vida. L’activitat es desenvoluparà sota l’auspici de la PTECO2, iniciativa promoguda pel sector privat, centres d’investigació i universitats espanyoles, parcialment finançada pel Ministeri d’Economia, Indústria i Competitivitat (MEIC) que reuneix representants d’aquest ministeri, com també dels ministeris d’Energia, Turisme i Agenda Digital (MINETAD), i Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPAMA). La PTECO2 tracta un desenvolupament tecnològic a Espanya que contribuïsca a disminuir l’impacte ambiental, social i econòmic derivat de les emissions de gasos d’efecte hivernacle en el nostre país. La Universitat d’Alacant és una de les vuit universitats participants en la PTECO2.

La trobada sorgeix amb l’objectiu principal de presentar els reptes que planteja la problemàtica de CO2, i també les possibilitats per a solucionar-la, el seminari oferirà als assistents l’oportunitat de conèixer de la mà d’experts d’un prestigi internacional reconegut una sèrie de tecnologies innovadores per a alleujar el creixent problema del CO2. Durant la jornada participaran representants de la plataforma.

A les 11:00 hores els organitzadors de la jornada, Ángel Berenguer i Enrique Ramos, donaran la benvinguda i presentaran l’activitat juntament amb M. Jesús Pastor, directora del Secretariat de Transferència de Coneixement.

A continuació, Pedro Mora presentarà la PTECO2 i el grup de formació. Tecnologies de captura, transport, emmagatzematge i usos de CO2, per Bernardo Llamas, expert procedent de la Universitat Politècnica de Madrid. Seguirà “Captura de CO2”, per Juan Pablo Marco, de G2MTech; “Introducción Usos”, per María del Carmen Román, de la UA; “Proyecto CO2FORMARE, como caso de uso del CO2”, per Carlos Padilla, representant d’Iberdrola. La jornada acabarà amb el debat/taula redona “Canvi climàtic i tecnologies? Ús o emmagatzematge?”.

L’activitat està dirigida especialment a estudiants de grau, màster i doctorat. Es desenvoluparà a la sala de juntes de la Facultat de Ciències de la Universitat d’Alacant. Totes les places disponibles estan cobertes.

El comitè organitzador està format pels doctors de l’IUMA Ángel Berenguer i Enrique V. Ramos; i Bernardo Llamas, doctor en l’ETS d’Enginyers de Mines i Energia, Universitat Politècnica de Madrid.

La PTECO2 persegueix l’objectiu de crear un entorn favorable a la inversió en I+D+i, promoure la formació d’un teixit empresarial innovador i elevar la capacitat tecnològica en els processos de millora d’eficiència, captura, transport, emmagatzematge i valorització del CO2 i fomentar la implantació en la indústria d’aquestes tecnologies.

 

Informació relacionada:

Institut Universitari de Materials

Plataforma Tecnològica del CO2

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464