Saltar apartados

Una tesi de la UA sobre sensors electroquímics aplicats a cures de la salut és premiada per l'Acadèmia de Doctors d'Espanya

 

TesisUApremiada1
TesisUApremiada2
TesisUApremiada3

 

Alacant. Divendres, 20 d’octubre de 2017

La doctoranda de la Universitat d’Alacant, Alejandra Abellán Llobregat, ha aconseguit fer-se amb un dels dotze Premis d’Investigació 2017 que concedeix la Reial Acadèmia de Doctors d’Espanya. La tesi d’Abellán, Development of electrochemical sensors based on nanostructured carbon materials for health-care applications”, ha rebut el Premi Juan Abelló Pascual II que reconeix els treballs sobre “Mètodes analítics en Bioquímica” i que està dotat amb 1.600 euros.

La tesi doctoral que ha valgut el reconeixement a la doctoranda de la Universitat d’Alacant té com a objectiu principal el desenvolupament i la funcionalització de diversos materials carbonosos per a la posterior aplicació d’aquests com a elements transductors en sensors i biosensors electroquímics. En aquest treball, s’hi ha avaluat l’efecte d’emprar diferents materials carbonosos com a elements transductors en sensors voltamètrics i cronoamperomètrics per a la quantificació d’àcid ascòrbic i àcid úric en fluids fisiològics humans (per exemple: orina, suor, sèrum i sang).

La RADE ha explicat que, en aquesta edició, s’hi han presentat 438 treballs, quatre més que en la convocatòria anterior, en la qual el nombre de candidats va superar en més d’un 107 % la precedent.

Enguany, els premiats són doctors per la Universitat Autònoma de Madrid, per la Complutense, la d’Alcalá d’Henares, Alacant, Barcelona, Coruña, Extremadura, Granada, Zaragoza i la UNED.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464