Saltar apartados

El geòleg marí, Luis Somoza, nou protagonista de l'Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d'Alacant

Luis Somoza, geòleg marí i investigador de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), impartirà la conferència "La exploración de los Océanos: recursos y derecho marítimo internacional"


Luis_Somoza1Alacant. Dimarts, 24 d'octubre de 2017

L’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d’Alacant (C/ Sant Ferran, 40) organitza el pròxim dijous 26 d’octubre, a les 19:00 hores, la conferència "La exploración de los Océanos: recursos y derecho marítimo internacional", impartida pel geòleg marí i investigador de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME), Luis Somoza, que estarà acompanyat per Carlos Valle, professor del Departament de Ciències de Mar i Biologia Aplicada i per la directora de l’Aula i de Relacions amb la Societat de la Seu, Ana Laguna.

Luis Somoza, ens parlarà de l’explotació dels fons marins, una atractiva font econòmica d’alta tecnologia del planeta, dels minerals submarins com a recurs de la humanitat i de les zones circumpolars de l’Àrtic i l’Antàrtida com a casos controvertits d’ampliacions de les sobiranies nacionals.

Luis Somoza és doctor en Ciències Geològiques per la Universitat Complutense de Madrid. És professor d’Investigació i cap de Cartografia Geològica Marina en l’Institut Geològic i Miner d’Espanya. És el coordinador cientificotècnic del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació d’Espanya per a l’extensió de la Plataforma Continental espanyola d’acord amb la Convenció de les Nacions Unides sobre Dret del Mar. Entre 2006 i 2009 va ser coordinador cientificotècnic de la delegació espanyola davant de la Comissió de l’ONU per a l’extensió de la Plataforma Continental en el Golf de Biscaia que es va fer conjuntament amb França, Irlanda i el Regne Unit. L’any 2009 va ser coordinador cientificotècnic de la presentació espanyola a Nova York per a l’extensió de la Plataforma Continental en l’àrea del Banc de Galícia. Actualment coordina els treballs tècnics i les campanyes oceanogràfiques d’obtenció de dades per a l’extensió de la Plataforma Continental espanyola a l’Oest de l’arxipèlag canari. Ha sigut consultor internacional per a l’extensió de la Plataforma Continental d’Argentina a la Patagònia i d’Equador en relació amb les Illes Galápagos. Des del 2005, ha dirigit set campanyes de geologia marina en diversos vaixells oceanogràfics com l’“Hespérides”, Sarmiento de Gamboa” i “L’Atalante per a l’adquisició de dades batimètriques, i geofísiques per a presentar-les davant de l’ONU. Així mateix ha fet set expedicions de geologia marina en aigües de l’Antàrtida per a l’estudi dels relleus submarins en els mars d’Scotia i Weddell, Pas del Drake i la Península Antàrtica a l’oceà Pacífic. Ha publicat més de 80 articles sobre geologia i geofísica marines en revistes internacionals de prestigi.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464