Saltar apartados

El professor de la UA, Francis Mojica, ingressa demà en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

 

FRANCIS_MOJICA_UAAlacant. Dilluns, 23 d'octubre de 2017

“Història del camp d’investigació CRISPR i la seua translació a la medicina” serà el tema de dissertació amb el qual el doctor Martínez Mojica, professor titular del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d’Alacant, ingressarà com a Acadèmic d’Honor en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana. L’acte tindrà lloc demà dimarts, dia 24 d’octubre a les 13:00 hores, a l’aula magna de la Facultat de Medicina (Av. Blasco Ibáñez, 15. 46010 València).

El discurs de Mojica serà presentat per Juan Viña Ribes, acadèmic de nombre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

 

Un referent internacional

El professor Francisco Juan Martínez Mojica és llicenciat en Biologia (especialitat Bioquímica) per la Universitat de València (1986), i es va doctorar per la Universitat d’Alacant l’any 1993 i va rebre el premi extraordinari de doctorat. És membre de l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi Ramón Margalef, té aproximadament un centenar de contribucions científiques en forma d’articles en revistes internacionals i participacions en congressos.

Entre els seus èxits científics cal destacar el descobriment d’un sistema d’immunitat adquirida conegut com CRISPR, que utilitza els bacteris i arquobacteris per a defensar-se de la infecció per virus. El treball pioner del Dr. Mojica sobre CRISPR i la contribució fonamental d’aquest al coneixement d’aquests sistemes durant més de dues dècades, el qualifiquen com el promotor de la investigació CRISPR a nivell mundial. Gràcies a les aportacions del Dr. Mojica en aquest camp s’han desenvolupat eines de laboratori excepcionals, conegudes com a tecnologia CRISPR-Cas, que es poden emprar per a la manipulació genètica de qualsevol ésser viu, inclosos els éssers humans. Aquesta tecnologia ha simplificat enormement la investigació en medicina, i ha facilitat l’estudi de processos genètics tan complexos com els implicats en el desenvolupament embrionari, carcinogènesis o trastorns neurodegeneratius.

La seua tasca investigadora ha rebut, els últims dos anys, algunes de les distincions principals del món, entre aquestes, la Medalla d’Honor Científica Dr. Balmis, la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Científic, el Premi “Rei Jaume I” d’Investigació Bàsica, el Premi “Alberto Sols” a la millor labor investigadora en Ciències de la Salut, el Premi Fronteres del Coneixement en la categoria de Biomedicina, Fundació BBVA o el Premi Especial d’Investigació del Consell Social de la Universitat d’Alacant, el Premi Albany d’investigacion en biomedicina, el més important d’aquest camp als Estats Units i el de la Fundació Lilly d’investigació Biomèdica 2017.

L’acte és d’entrada lliure, però l’accés està limitat a la capacitat de la sala.

 

Noticias relacionades:

El científic de la Universitat d'Alacant, Francis Mojica, primer espanyol que rep el Premi Albany de Medicina

El Premi Fundació Lilly d’Investigació Biomèdica 2017 recau en l’investigador de la UA Francis Mojica

L’investigador de la UA, Francisco Mojica, rep el premi Fronteres del Coneixement en la categoria de Biomedicina

La prestigiosa revista Nature destaca el paper de Francis Mojica en un article sobre els grans misteris dels sistemes CRISPR

Francis Mojica rep el XVI Premi “Alberto Sols” a la tasca investigadora en Ciències de la Salut

Francis Mojica reivindica el paper de la investigació en la societat durant el lliurament dels premis Jaume I

Científics internacionals avalen l’investigador de la Universitat d’Alacant, Francisco Mojica, com a descobridor del sistema CRISPR

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464