Saltar apartados

Francis Mojica destaca que el CRISPR obri les portes al futur de la medicina durant el seu ingrés en la Reial Acadèmia de Medicina

L’investigador de la Universitat d’Alacant ja forma part de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana davant de la qual ha parlat de la “història del camp d’investigació CRISPR i la seua translació a la medicina”

 

Mojica_Real_Acaemia_Medicia1
Mojica_Real_Acaemia_Medicia2
Mojica_Real_Acaemia_Medicia3

 

Alacant. Divendres, 27 d'octubre de 2017

Francis Mojica, microbiòleg i investigador de la Universitat d’Alacant ha ingressat aquesta setmana com a membre de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana (RAMCV). Un acte en el qual Mojica s’ha dirigit als acadèmics i els estudiants que abarrotaven la sala per a dissertar a propòsit de la “història del camp d’investigació CRISPR i la seua translació a la medicina”. Una intervenció en què ha destacat les "moltíssimes aplicacions" que pot tenir està tècnica d’edició genètica, a la qual considera "el futur de la medicina".

Davant de centenars d’alumnes i membres de la RAMCV, Mojica ha subratllat que gràcies a aquesta nova eina "la medicina de precisió està més a prop que fa dos o tres anys", "s’obri la possibilitat de fer tractaments més personalitzats" i s’està "davant del futur de la medicina".

"Demostra l’enorme facilitat amb què es pot afrontar la manipulació genètica de qualsevol individu, fins i tot pot fer-se amb un kit que s’aconsegueix per internet", ha assenyalat el científic il·licità, que actualment treballa a la Universitat d’Alacant.

Mojica ha explicat que s’estan abandonant altres tècniques de manipulació genètica perquè la CRISPR-Cas9 és "més eficaç, més precisa, més fàcil de programar, més barata (perquè els components només costen 60 euros), i perquè permet diversos canvis simultanis dins d’una mateixa cèl·lula".

Durant la intervenció ha destacat que aquesta tècnica pot usar-se en medicina forense per a la identificació d’individus, per a generar bacteris resistents a un virus, evitar la resistència als antibiòtics o generar mosquits incapaços de transmetre la malària.

També ha assenyalat que pot permetre conèixer l’origen d’un tumor o la relació entre tumors, i estudiar, prevenir i guarir trastorns genètics com la hipercolesterolèmia, diabetis, malalties hepàtiques, trastorns neurodegeneratius, autisme, ceguesa, albinisme, fibrosis quística, distròfia muscular o envelliment.

Ha indicat que s’estan fent assajos clínics en humans per a guarir, amb la tècnica CRISPR, malalties com processos cancerígens, l’eliminació del virus de la SIDA o del virus del papil·loma humà (VPH).

 

Notícies relacionades:

El professor de la UA, Francis Mojica, ingressa demà en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464