Saltar apartados

La Facultat d'Educació de la UA presenta el I Congrés Internacional "Les altres lectures en el segle XXI"

 

Universitat_Alacant

 

Alacant. Dimarts, 31 d'octubre de 2017

Davant de les noves opcions i modalitats d’accés a la informació, es fa imprescindible dibuixar les condicions del nou lector, els fonaments de les noves competències capaces de retre compte pragmàtic i eficient de les altres formes d’accedir a la comunicació i a la interacció comunicativa, és a dir, les altres formes de llegir.

Sota aquesta premissa, la Xarxa Internacional d’Universitats Lectores farà els dies dijous 2 i divendres 3 de novembre, el Congrés Internacional "Les altres lectures en el segle XXI", que tindrà lloc a la Facultat d’Educació i al Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la Universitat d’Alacant, i a la casa natal de Miguel Hernández i Col·legi Santo Domingo d’Oriola. El congrés, dirigit per Antonio Díez Mediavilla, professor de la Universitat d’Alacant i Aurora Martínez Ezquerro professora de la Universitat de La Rioja, planteja com tractar les noves opcions d’accés a la informació i quins són els perfils que identifiquen el que genèricament s’ha denominat “les altres lectures” o els “altres lectors”.

La Xarxa Internacional d'Universitats Lectores va sorgir al novembre del 2006, després de la celebració a Badajoz del I Simposi Internacional d’Universitats Lectores, coorganitzat per les Universitats d’Extremadura, Sevilla i Alacant. A aquesta Xarxa s’han adherit un total de 46 universitats, amb l’objectiu bàsic de potenciar el paper de la lectura i l’escriptura a la Universitat com a competència bàsica i transversal, no solament com a eina de treball (“alfabetització acadèmica”), sinó com a vehicle de promoció integral de l’universitari.

Més informació en la pàgina web del congrés, així com el seu programa, on es podran consultar les diferents activitats del congrés.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464