Saltar apartados

La UA acull una Trobada de Cooperació Franco-Espanyola sobre innovació turística i projectes europeus

La trobada ha servit per a avançar propostes de col·laboració amb l’École Supérieure des Technologies Industrielles Avancées (ESTIA) a través de la Facultat de Filosofia i Lletres i l’Escola Politècnica Superior de la UA

 

Trobada_Cooperacion1 Trobada_Cooperacion2

 

Alacant. Dimarts, 24 d'octubre de 2017

La Universitat d’Alacant ha acollit aquest dimarts una Trobada de Cooperació Franco-Espanyola amb l’objectiu de tractar els reptes i les oportunitats de col·laboració relacionats amb processos de clusterització turística i projectes europeus.

En el marc d’aquesta trobada s’han avançat en propostes de cooperació amb l’École Supérieure des Technologies Industrielles Avancées (ESTIA). Els primers passos s’enfocaran cap a la mobilitat d’estudiants i professors de totes dues institucions, la innovació tecnològica i el desenvolupament de projectes conjunts que afavorisquen la transferència de coneixement al territori. La UA i ESTIA també han abordat la possibilitat de dur a terme la presentació conjunta de propostes a convocatòries de projectes europeus en matèria d’innovació i turisme sostenible.

La trobada també ha servit per a explorar oportunitats de col·laboració des dels processos de clusterització i desenvolupament sostenible del turisme i en la qual ha participat la directora del clúster turístic Goazen de Baiona, en una dinàmica conversacional amb actors clau del territori alacantí com ADLYPSE Alacant, patronats municipal i provincial de Turisme, associacions professionals del sector, Consell Social de la Universitat d’Alacant, Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències d’Alacant i PROA (Unió Professional d’Alacant).

En el marc d’aquesta trobada també s’ha presentat el projecte d’acceleradora d’innovacions de transició com a model per a promoure el turisme sostenible. Una iniciativa que s’emmarca en el laboratori d’innovació social per al turisme sostenible que la Facultat de Filosofia i Lletres, en la seua àrea de turisme, va començar a dissenyar mitjançant processos d’investigació àgil i tècniques de prototipatge, amb la finalitat d’ampliar el camp d’estudi i les oportunitats laborals dels graduats i graduades en Turisme de la Facultat de Filosofia i Lletres.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464