Saltar apartados

La UA participa en un projecte europeu d'innovació en mobilitat d'alumnat en Ciències de la Salut

La investigació feta des de la Coordinació de Mobilitat Internacional de la Facultat de Ciències de la Salut tindrà una durada de tres anys i el seu objectiu se centrarà a desenvolupar una certificació de qualitat per a centres de pràctiques sanitàries receptors d’estudiants internacionals

 

Projecte_Mobilitat1

 

Projecte_Mobilitat2

 

Alacant. Divendres, 27 d'octubre de 2017

La Universitat d’Alacant participa en un projecte europeu de “Suport a la internacionalització de l’aprenentatge pràctic en el sector sanitari” juntament amb vuit institucions de tota Europa. Una investigació que lidera la Universitat de Nottingham de la mà de la doctora Carol Hall i que, per part de l’equip espanyol, liderarà el doctor Manuel Lillo Crespo al capdavant de la Coordinació de Mobilitat Internacional d’estudiants de la Facultat de Ciències de la Salud de la UA.

El projecte, que es desenvoluparà al llarg de tres anys, compta amb un finançament de 449.307 euros de la Comissió Europea i té com a objectiu “elaborar un protocol de certificació de centres sanitaris (com és el cas d’hospitals i centres de salut) capaços d’acollir estudiants internacionals de mobilitat en pràctiques, que permetrà la creació d’una relació d’institucions qualificades per a treballar en el marc del programa Erasmus”. Al seu torn, permetrà treballar en “directrius per a l’avaluació de les pràctiques dels estudiants de mobilitat que procedeixen d’altres països amb diferents plans d’estudi i a través d’estàndards europeus per a la documentació, l’avaluació i el reconeixement de crèdits adquirits durant l’aprenentatge a l’estranger”. Les dades d’aquest treball seran transmeses als responsables de la presa de decisions de l’Educació Superior Europea i concretament del Programa Erasmus de Mobilitat.

La investigació forma part del programa europeu Erasmus+, i concretament en la línia d’acció KA2 Cooperation for innovation and the exchange of goodpractices, “Cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques, i en la línia KA2O2 Strategic Partnerships for vocational education and training,“Col·laboració estratègica per a l’educació vocacional i l’aprenentatge”. Es tracta d’un projecte de investigació educativa en Ciències de la Salut i innovació en l’organització de l’Estructura de Mobilitat Europea en el camp de la salut, en el qual participen investigadors de: la Universitat de Nottingham (Regne Unit), la Universitat de Middlesex (Regne Unit), Satakunnan Ammattikorkeakoulu Oy (Finlàndia), Panstwowa Wyzsza Szkola Zawodowa w Tarnowie (Polònia),el Centre d’Innovació del Coneixement de Malta (Malta), Porin Kaupunki (Finlàndia) i a nivell nacional la Universitat d’Alacant des de la Facultat de Ciències de la Salut i l’Hospital HLA Clínica Vistahermosa (un dels centres receptors d’alumnat internacional a Alacant).

Aquest projecte està directament relacionat amb les pràctiques d’estudiants de Ciències de la Salut en ambients clínics i els problemes que aquests estudiants troben amb la realització de períodes d’aprenentatge a l’estranger ateses les diferències en els perfils i les competències professionals del país d’acollida i del país que envia, les diferències en els continguts dels plans d’estudis i en l’organització dels sistemes sanitaris dels dos països. Tot això condiciona l’avaluació de l’alumnat internacional. Una mobilitat que en el cas de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant ha crescut els últims tres anys fins a un 50% de la seua capacitat pel que fa a anys anteriors, tant en mobilitat europea com en programes no europeus, en les dues titulacions de grau (Infermeria i Nutrició Humana i Dietètica). Conjuntament, la mobilitat d’estudiants estrangers no ha deixat de créixer, amb múltiples propostes de convenis amb centres de tot el món. En concret, la mobilitat d’estudiants de la UA en l’àrea d’Infermeria és la que més ha crescut en l’Àrea de Salut tant en nombre d’alumnes com en destinacions, i ha passat de 15 estudiants el curs 2014/2015, a 20 el 2015/2016, més de 25 el 2016/2017 i més de 40 per al curs 2017/2018.

Els responsables del projecte esperen que els resultats del treball “augmenten la cooperació i la comunicació entre les universitats i les empreses que formen part del projecte”, també que servisca perquè “els estudiants adquirisquen competències i tècniques vinculades als requeriments del món laboral europeu en el camp de la salut, i incremente el valor de l’educació d’aquests” i especialment que derive en "una millor organització i gestió de les pràctiques dels estudiants en contextos clínics”.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464