Saltar apartados

La Universitat d'Alacant acull l'III Congrés Internacional sobre Fortificacions de l'Edat Mitjana en el Mediterrani

De caràcter multidisciplinari, FORTMED s'inaugura demà i continuarà fins al dissabte

 

Alacant. Dimecres, 25 d'octubre de 2017

La Universitat d'Alacant acull a partir de demà dijous, dia 25 d'octubre, FORTMED 2017, el Congrés Internacional sobre Fortificacions de l'Edat Moderna a la Costa del Mediterrani, que enguany celebra la tercera edició.

Coordinat pel professor Víctor Echarri, del Departament de Construccions Arquitectòniques de la UA, «l'objectiu principal és l'intercanvi d’investigacions i la posada en comú per millorar el coneixement, la valorització, la gestió i l’explotació de la cultura i del patrimoni que es va desenvolupar a la costa mediterrània en l'edat moderna, tenint present també les manifestacions que van tenir lloc a ultramar».

La inauguració tindrà lloc demà a les 9.30 hores a la sala d'actes Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica de la Universitat d'Alacant. En l'acte intervindran el vicerector de Qualitat i Innovació Educativa, Francisco Torres, el regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant, Daniel Simón, i el president de FORTMED, Pablo Rodríguez-Navarro. Després de la inauguració, el coordinador i president de FORTMED 2017, Víctor Echarri, presentarà la conferència inaugural a càrrec de Milagros Flores Román, presidenta d'ICOFORT (UNESCO), que parlarà de «San Juan y el desarrollo de sus murallas»


Caràcter multidisciplinari

El congrés té un caràcter interdisciplinari, i hi participaran arquitectes, enginyers, arqueòlegs, historiadors, geògrafs, geòlegs, cartògrafs, gestors del patrimoni, experts de turisme, experts en la restauració, conservació i difusió del patrimoni. «La idea és aportar visions més integradores, més reals, més actuals, que ens porten al nivell en què s'han de trobar les investigacions d'aquesta matèria, en el segle XXI», explica Echarri.

La temàtica del Congrés, que es durà a terme a l'edifici Politècnica IV del campus de Sant Vicent, se centra en les fortificacions del Mediterrani (Espanya, França, Itàlia, Malta, Tunísia, Xipre, Grècia, Albània, Algèria i el Marroc, etc.) dels segles XV al XVIII, encara que segons el comitè, «no en queden exclosos la resta de països mediterranis ni altres fortificacions d'aquesta època que es van construir a ultramar (Cuba, Puerto Rico, Filipines, Panamà, etc.)».

Actuaran com a ponents convidats Milagros Flores Román, Presidenta d'ICOFORT; Nicolas Faucherre, professor de la Universitat Aix-Marseille i expert en Vauban, Joao Campos, Director del CEAMA d'Almeida, Fernando Cobos, arquitecte expert en intervenció en patrimoni fortificat i estudis històrics, i Philippe Bragard, de la Universitat Catòlica de Lovaina.

A més de Víctor Echarri, director del Departament de Construccions Arquitectòniques, intervenen en la coordinació Ángel Benigno González, sotsdirector de la titulació d'Arquitectura de la Universitat d'Alacant, en qualitat de secretari.

 
 

Més informació

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464