Saltar apartados

La Universitat d'Alacant aprova la Memòria del grau de Gastronomia i Arts Culinàries

Dues dones rebran les màximes distincions de la UA: Llorer d’Or per a Sol Picó i XVI Premi Maisonnave, per a Lola Mollá

 

Consejo_Gob_octubre1 Consejo_Gob_octubre2

 

Alacant. Dijous, 26 d’octubre de 2017

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest matí per unanimitat la proposta de Memòria del nou grau en Gastronomia i Arts Culinàries. “Sorgit amb l’objectiu de formar professionals capaços de liderar i gestionar propostes empresarials en l’àrea de la gastronomia”, el nou grau “cobrirà un buit formatiu que no estava cobert fins ara per la UA i que considerem d’una gran importància per al teixit productiu de la província”, ha explicat el vicerector d’Estudis i Formació, Enrique Herrero.

El grau començarà, previsiblement el curs 2018-19, amb 75 places de nou ingrés. En la UA el nou títol oficial estarà inclòs dins de la branca de coneixement de Ciències Socials encara que dependrà de la Facultat de Ciències ja que el 40% de les assignatures estan adscrites a departaments d’aquest centre. De caràcter eminentment pràctic, dels 240 crèdits que té, 60 seran de formació bàsica, 132 d’obligatoris, 12 optatius, 5 del TFG i 30 de pràctiques externes. Herrero ha destacat que dins de les assignatures hi ha un bloc d’Elaboració Culinària, un altre d’Empresa, Direcció i Administració, un altre dedicat a la Ciència i Tecnologia dels Aliments, un altre sobre Gastronomia i Salut i, finalment, un que tractarà sobre Gastronomia i Societat.

 

Reconeixements

En la reunió ordinària d’octubre el Consell de Govern també ha acordat per unanimitat concedir dues de les màximes distincions de la Universitat d’Alacant a dues dones d’un gran prestigi social i artístic i llargament vinculades amb la institució. Es tracta del Llorer d’Or, per a la coreògrafa i ballarina Sol Picó i el Premi Maisonnave, que enguany arriba a la XVI edició, per a Lola Mollá, a qui han considerat “símbol de tasca desinteressada, d’humilitat, de curiositat, d’humanisme, de perseverança i de compromís cultural actiu amb la societat que l’envolta”.

El Llorer d’Or de la Universitat d’Alacant reconeix persones o institucions d’un excel·lent prestigi nacional o internacional en el camp de les ciències, de les lletres, de la investigació científica, de la docència, de la creació artística, de l’esport i de la solidaritat. En el cas de Sol Picó, té l’aval d’una inqüestionable trajectòria jalonada amb alguns dels principals reconeixements tant nacionals com internacionals com el Premi Nacional de Dansa, el Premi Max de les Arts Escèniques o el Premi Nacional de Dansa de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest reconeixement s’ha volgut “recordar a la comunitat universitària la importància de la seua creativitat en la mescla de llenguatges artístics i el seu continu compromís de vinculació amb la nostra institució”, segons ha apuntat la secretària general, Esther Algarra Prats. Picó ha participat en diversos cicles culturals, actuacions al Paranimf, performances al MUA i exposicions com “El Vol del Gat”, que fusiona literatura, pintura i dansa al voltant de la novel·la del mateix nom.

En el cas de Dolores Mollá Soler, la Universitat d’Alacant ha decidit concedir-li el Premi Maisonnave 2017 “pel seu suport continuat als valors defensats pel premi a través de la seua llarga trajectòria en defensa de la cultura i la igualtat social en la nostra ciutat”. Aquest guardó tracta de reconèixer “l’activitat continuada en defensa dels valors cívics o de la promoció de l’educació i la cultura a la ciutat d’Alacant”.

Mestra, política i activista sociocultural, Lola Mollá ha destacat en llocs d’una alta responsabilitat pública i associativa i està considerada “un referent local per la seua tasca dinamitzadora en àmbits com la igualtat de gènere, la inclusió social de les persones majors, la comunicació, la literatura, les arts o l’educació, i és aquest últim l’element unificador o la talaia des del qual Lola Mollá en tracta la resta”, ha assegurat el vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, Carles Cortés, del Vicerectorat del qual parteix la proposta.

Des de la seua pertinença a grups com l’Associació Controvèrsia d’Alacant, a l’Observatori de Majors i Mitjans de comunicació, MAYMECO, al grup d’"ESTUDIS TRANSVERSALS: literatura i altres arts en els cultures" de la UA o a la Universitat Permanent de la UA, Lola Mollá és responsable en l’organització i la difusió de moltes jornades, presentacions, xarrades i altres activitats culturals desenvolupades en diferents seus culturals de la ciutat.

Finalment, un altre dels assumptes de tràmit de la sessió que ha tingut lloc aquest matí ha sigut l’adhesió de la Universitat d’Alacant a la proposta de l’Ajuntament d’Alacant a través de la regidoria de Memòria Històrica i Democràtica, per a la declaració de Bé d’Interès Cultural de la Romeria de la Santa Faç d’Alacant.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464