Saltar apartados

La Universitat d'Alacant és triada jurat en el Prix Goncourt, un dels més importants premis de literatura francesa contemporània

Demà dimarts es coneixerà els noms de l’alumna i el professor de Filologia francesa que representaran la UA

Arturo Pérez Reverte presidirà el jurat, que estarà format per nombroses personalitats entre intel·lectuals i escriptors

 

Alacant. 23 d’octubre de 2017

La Universitat d’Alacant ha sigut seleccionada per a formar part del jurat que atorgarà el prestigiós Prix Goncourt 2017.

Le Choix du Goncourt Espagne, així denominat per l’ambaixada francesa, dóna cabuda a les Universitats espanyoles que tenen departaments de francès. Només set podran participar en la cerimònia de deliberació del Prix Goncourt, que tindrà lloc el 13 de desembre a l’Ambaixada de França a Madrid. La deliberació del premi en presència de l’ambaixador de França, tindrà nombroses personalitats intel·lectuals i escriptors, com Arturo Pérez Reverte, escriptor i acadèmic espanyol que presidirà el jurat. Únicament dos representants per universitat, un alumne o una alumna i un professor o una professora, viuran aquesta experiència única.

Convertit en un dels premis més importants de França, el Prix Goncourt es concedeix des de l’any 1903 per l’Academia Goncourt, creada l’any 1906. Entre els escriptors francesos guardonats, cal destacar a M. Proust, A. Malraux, Marguerite Dures per la seua novel·la L’amant o Pascal Quignard, entre d’altres.

La novetat d’aquest jurat consisteix en la creació d’una comissió formada per alumnat, a més de professorat. Des de l’Àrea de Filologia Francesa del Departament de Filologies Integrades de la UA ja s’està treballant en la composició d’aquesta comissió i en els criteris que s’aplicaran per a l’elecció d’una única obra de creació. Demà dimarts 24 d’octubre l’Àrea de Filologia Francesa procedirà a escollir els dos representants, alumna i professor.

Demà dimarts 24 d’octubre tindrà lloc la reunió per a determinar l’alumna i el professor que formaran part del jurat del Prix Goncourt i que seran triats d’entre les set alumnes, dues de tercer i tres de quart del grau, una becària d’investigació i una de doctorat; i entre els set professors que formen l’Àrea de Filologia Francesa, segons ha explicat Maribel Peñalver, coordinadora d’aquesta Àrea.

El jurat haurà de superar el repte de triar una d’entre quatre de les obres seleccionades el pròxim dilluns 30 d’octubre, dia en què començarà la fase de deliberació del jurat per a l’última ronda.

Cada any, set departaments de francès de la universitat espanyola formaran part del famós premi. Cada membre del jurat podrà accedir a la Culturethèque des d’on s’accedirà on-line a les diferents novel·les. Juntament amb la UA han sigut seleccionades les universitats de Salamanca, Granada, Autònoma de Barcelona, Complutense i Autònoma de Madrid, i la de Valladolid.

L’escriptor guardonat serà rebut a Espanya la setmana de la Francofonia, que tindrà lloc al març del 2018.

Maribel Peñalver, coordinadora de l’Àrea de Filologia Francesa de la UA, ha manifestat que “per a la Universitat d’Alacant és un honor haver sigut seleccionada des del primer moment en què s’inicia aquesta nova modalitat de participació en el prestigiós premi”.

Les quatre obres que seran motiu de deliberació seran seleccionades entre les vuit que van superar la segona selecció el passat 11 d’octubre.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464