Saltar apartados

La Universitat d'Alacant s'uneix a l'Agenda Cultural Global

Coordinada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, hi participen també Diputació i la UMH

 

Alacant. Dimecres 25 d'octubre de 2017

“El ciutadà no entén de diferències entre organismes públics ni de fronteres entre municipis. El que vol és que li arriben els esdeveniments que s’organitzen. Estem produint cultura i l’ideal és que la ciutadania se n’assabente i la gaudisca”.

Aquest ha sigut el missatge compartit aquest matí pels representants públics encarregats de la Cultura a l’Ajuntament d’Alacant i a la Diputació, Daniel Simón i César Augusto Asencio, que han estat acompanyats pel vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d’Alacant, Carles Cortés i la directora de Promoció Cultural, Mar Iglesias, com també per Matilde Baño, gestora de la UMH, i el cap de Desenvolupament web de l’Ajuntament, Javier Alfonso.

L’objectiu immediat de tots: fer conèixer un projecte global que ara fa els primers passos, una agenda web amb mires globals que posa a la disposició de la ciutadania de forma agrupada els actes culturals que organitzen des dels seus ens respectius.

La web www.agendacultural.org s’ha activat avui després de mesos de reunions i sessions de treball dels especialistes que han representat l’Ajuntament, la Diputació, la UA i la UMH. L’agenda comuna està oberta al fet que nous organismes públics i privats, i també gestors i organitzadors de concerts i altres esdeveniments, puguen inserir-hi els seus actes. Una de les barres acolorides de la web especifica el camí per a això: “Difon el teu esdeveniment a la plataforma. Dóna d’alta el teu esdeveniment ací”. Els esdeveniments seran moderats abans de ser divulgats fins que tot funcione convenientment.

El disseny de l’agenda conjunta s’ha fet amb programari lliure, empra el sistema de gestió de continguts Drupal i està pensada per a ser utilitzada en tot tipus de dispositius electrònics, especialment mòbils i tauletes electròniques.

Daniel Simón ha indicat que la nova agenda “és una iniciativa més per a fer visible allò que fem”. “Demostra les nombroses activitats culturals que diàriament tenen lloc a Alacant, i amb això es rebat la queixa fàcil d’aquells que insinuen que en la ciutat no hi ha res”.

Per a Asencio, l’agenda contribueix a posar en valor els recursos de les administracions representades i evita que el ciutadà haja d’entrar i cercar per diversos llocs web per a conèixer l’oferta d’oci cultural.

Tant la UA com la UMH, que han col·laborat des del primer moment en el projecte, coincideixen que “les coses ben fetes perduraran, com és el cas d’aquesta agenda”. Segons els portaveus, amb aquesta realització es fa un pas més per a fer veure a la ciutadania que els campus són espais amb les portes obertes.

En la posada en marxa de la nova agenda s’han dedicat especialment en l’àrea de Desenvolupament web de l’Ajuntament. Javier Alfonso, d’aquest Departament, ha detallat les interioritats de la nova web, molt visual, dotada d’un cercador potent, amb una barra de categories, bàners, mapa d’activitats, etc.

 

AgendaCulturalGlobal
AgendaCulturalGlobal2
AgendaCulturalGlobal3

Imatge 1: Taula de presentació, amb els representants culturals

Imatge 2: Interès a la sala de premsa pel nou projecte

Imatge 3: El regidor D. Simón i J. Alfonso conversen amb C. Cortés i Mar Iglesias

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464