Saltar apartados

La Universitat Permanent de la UA arriba a la Seu Universitària de Torrevella

La UPUA, destinada als més grans de cinquanta anys, comença la seua programació en la Seu Universitària de Torrevella amb tres cursos que obrin avui el termini de matrícula

Els alumnes tenen accés a altres cursos i activitats de manera gratuïta, i fins i tot poden accedir a estudis de grau de la Universitat d’Alacant

Oferta_TorrevellaCartell_upua_TorrevellaAlacant, Dimarts 31 d'octubre de 2017


El regidor d’Educació, José Hurtado, la directora de la UPUA, Concha Bru, i el coordinador de la Seu Universitària de Torrevella, José Norberto Mazón, han sigut els encarregats de fer públic el contingut i els objectius de la UPUA, la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant, que per primera vegada tindrà presència a la localitat.

L’edil d’Educació, que és a més membre de la comissió de seguiment del conveni subscrit amb la UA, ha manifestat el suport de l’ajuntament a una iniciativa que té una « demanda evident» i que està destinada a un col·lectiu de persones que superen els cinquanta anys. En la seua intervenció ha insistit que el consistori valora i dóna una gran importància a totes les accions formatives, i en aquest cas, «especialment» perquè s’adreça a la franja d’edat assenyalada.

Concha Bru ha explicat que la UPUA «és un programa de desenvolupament científic, cultural i social de la Universitat dirigit a promoure la ciència i la cultura, al mateix temps que les relacions intergeneracionals, per a millorar la qualitat de vida de les persones grans i fomentar-ne la participació en el seu context com a dinamitzadors socials».

A més, ha destacat que la Universitat d’Alacant «vol facilitar a les persones adultes el seu desenvolupament personal i social, siga quina siga la seua localitat de residència, el seu nivell de renda i el seu nivell d’estudis, i col·laborar amb les persones grans, en justa correspondència amb el que ells, amb el seu treball i esforç, han aportat a la societat».

El programa de la UPUA s’integra en el marc dels ensenyaments universitaris específics per a persones grans, que responen a necessitats com l’aprofundiment en la democratització del coneixement, la compensació de les desigualtats, la integració i participació social d’aquestes persones en la societat, el foment de les relacions intrageneracionals i intergeneracionals, que contribuïsquen a mantenirla qualitat de vida, a més de l’obertura i la diversificació d’opcions de continuació de la vida activa en contextos extralaborals.

Una altra dada significativa que ha aportat Bru és que les persones que realitzen divuit matèries amb els cursos de la UPUA, és a dir 72 crèdits, poden matricular-se en alguns estudis de grau d’Humanitats de la Universitat d’Alacant.

«Hem fet unes passarel·les que permeten a persones que mai han tingut accés a la universitat ni a estudis superiors accedir a carreres concretes quan obtenen el que hem denominat diploma sènior».

Mazón ha sigut l’encarregat de desgranar l’oferta formativa que s’impartirà en la localitat. Els cursos s’han escollit a partir dels resultats que s’han obtingut en diverses reunions de treball amb col·lectius de persones més grans de cinquanta anys. Mazón ha destacat la qualitat dels docents que impartiran els cursos, així com la seua experiència, la seua excel·lent pedagogia i que, quan la matèria ho requerisca, es combinaran classes teòriques i pràctiques.

L’oferta de cursos és la següent:

Astronomia Bàsica i Ciències Geogràfiques (40 hores, dilluns i dimecres de 16.00 a 19.00 del 22/11 al 12/02). Professor: Enrique Aparicio (Departament d’Expressió Gràfica, Composició i Projectes de la Universitat d’Alacant). L’objectiu del curs és introduir-se en el món de l’astronomia, des dels seus pobles primigenis fins a l’actualitat. Conèixer la seua evolució instrumental, la seua mecànica celeste i estudiar constel·lacions, planetes, satèl·lits naturals i artificials, estels, galàxies, etc. A ull nu i amb telescopis.

Els Mitjans de Comunicació: Informació i Manipulació (40 hores, dimarts i dijous de 16.00 a 19.00 del 08/02 al 27/03). Professor; Jorge Sánchez (col·laborador docent de la Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant). Es pretén analitzar els mitjans de comunicació per a reconèixer els missatges que no s’atenen als principis de veracitat pel desenvolupament intencionat de tècniques de persuasió amb finalitats polítiques o econòmiques.

Arqueologia i Patrimoni Cultural Jueu a Espanya (40 hores, dimarts i dijous de 16.00 a 19.00 del 17/04 al 05/06). Professor: José Luis Simón (Departament de Prehistòria, Arqueologia, Història. Antiga, Filosofia Grega i Filosofia Llatina de la Universitat d’Alacant). El curs pretén acostar-se de forma divulgativa a la majoria dels aspectes d’aquesta comunitat durant l’edat mitjana, des de la conquesta islàmica el 711 fins a l’expulsió el 1492, amb la finalitat de conèixer i comprendre els antecedents, preliminars i contextos que van determinar un moment clau per a la història d’Espanya, així com l’evolució històrica i cultural de la comunitat sefardita.

Tots els cursos s’impartiran en el Centre Cultural Virgen del Carmen (carrer del Mar 28, Torrevella). El preu de cadascun és de trenta euros a causa que estan subvencionats (el preu real és de 68 euros per curs) i es pretén que el seu cost no siga un obstacle perquè ningú es quede sense matrícula.

Avui s’ha obert el termini de preinscripció, fins al 10 de novembre en la web https://web.ua.es/va/upua/seus/seu-torrevella.html.

Per a més informació us podeu dirigir al correu electrònic sede.torrevieja@ua.es o en el Centre Cultural Virgen del Carmen (a la tercera planta de 12.00 h a 15.00 h).

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464