Saltar apartados

Les III Jornades de la Font Roja analitzen com serà l'evolució dels ecosistemes mediterranis els pròxims anys

L’Estació Científica de la Universitat d’Alacant al parc natural acull a partir de divendres la trobada que duu per títol “La Font Roja en un món canviant”

 

Carrascar_jornades_FontRojaAlacant. Dimarts, 31 d'octubre de 2017

El canvi global està transformant els nostres sistemes naturals: el canvi climàtic, la modificació dels usos del sòl, les invasions biològiques i la pèrdua de diversitat alteren el planeta a un ritme mai observat abans. Per això és tan rellevant la investigació sobre aquests canvis i com afectaran els nostres ecosistemes al llarg dels pròxims anys, tal com es farà a partir del pròxim, divendres 3 de novembre, a les III Jornades Científiques del Parc Natural del Carrascal de la Font Roja que es celebren al mateix parc, a l’edifici Font Roja Natura, amb assistència gratuïta i inscripció prèvia, organitzades per l’Estació Científica Font Roja Natura dependent del Vicerectorat d'Investigació i Transferència del Coneixement de la Universitat d’Alacant.

L'objectiu principal de les jornades és establir les bases per a una gestió adaptativa del parc natural i fer conèixer als gestors, investigadors, estudiants, docents interessats en el medi natural del parc, i al públic en general, els objectius, continguts i principals resultats de les investigacions que es desenvolupen al parc i al seu entorn, en l'àmbit de la conservació del patrimoni natural.

Les jornades comptaran amb tres conferències principals, a càrrec del científic del Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Jorge Cassinello, qui parlarà de les espècies invasores i espècies tòxiques; Eduardo Belda, de la UPV, qui abordarà els canvis en la fauna vertebrada a la Font Roja, i Jordi Vayreda, del Centre d’investigació i Aplicacions Forestals de la UAB, el qual parlarà sobre l’«Adaptació i mitigació dels boscos mediterranis».

Entre les xarrades principals també es faran presentacions curtes a càrrec de diferents ponents. Dissabte de matí, els participants visitaran l’apiari d’observació de la Font Roja, i diumenge el programa preveu una jornada de camp, amb eixida des del Museu de la Biodiversitat d’Ibi, per a fer un recorregut pel barranc dels Molins.

En l’organització de les jornades participa la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, representada pel Parc Natural, la Universitat d’Alacant, el CEMA Font Roja (Fundació Caja Mediterráneo), l'Ajuntament d'Alcoi i l'Ajuntament d'Ibi. Hi col·labora la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia, Industria i Competitivitat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464