Saltar apartados

"Pluto" d'Aristòfanes a la Seu Universitària de Villena

 

 

 

Alacant. Dimarts, 24 d’octubre de 2017

Demà dimecres, 25 d’octubre, a la sala d’actes de la Casa de Cultura de Villena, es durà a terme la funció teatral Pluto d’Aristòfanes, a les 20.00 hores, amb entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala. De la mà de la Seu Universitària de Villena, aquesta funció està realitzada per l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA, sota la direcció de Pascual Carbonell.

Pluto és la història d’una utopia, del somni del repartiment just de la riquesa, dels diners. Aristòfanes mostrava la seua preocupació per aquest tema en el segle IV abans de Crist en un país mediterrani on la democràcia perdia força, la corrupció dels seus polítics era alta i alt el nivell de pobresa. Era l’Atenes de fa 25 segles. Pluto convida a la reflexió a través d’un humor àcid, satíric i insolent. L’obra és un relat inconclús, perquè així ho va voler Aristòfanes en una de les seues últimes obres, que deixa en l’aire, sense un final feliç o no, la guerra de classes que s’estableix com a argument bàsic, la denúncia social, l’entelèquia de pobres i rics, de bons i roïns, de corrupció i esclavitud laboral, d’enfrontament de classes socials, de la injustícia obrera i els privilegis de la casta.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464