Saltar apartados

El catedràtic de la UA Enrique Giménez presenta el seu nou llibre "La Compañía de Jesús. Del exilio a la restauración"

Quan es compleixen 250 anys de l’expulsió dels jesuïtes dels dominis del rei d’Espanya

 

LLIBRE_EnriqueGimenezAlacant. Divendres, 13 d'octubre de 2017

Dilluns vinent, 16 d’octubre, a les 20 hores, la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) acollirà la presentació del nou llibre d’Enrique Giménez, catedràtic d’Història Moderna de la UA, La Compañía de Jesús. Del exilio a la restauración. Diez estudios, publicat per Publicacions de la UA.

Quan es compleixen 250 anys de l’expulsió dels jesuïtes dels dominis del rei d’Espanya, es tracten en aquest llibre algunes de les principals qüestions relacionades amb un esdeveniment considerat central en la història del segle XVIII, com són l’exili, les negociacions per a aconseguir la supressió de l’ordre ignasiana el 1773, l’activitat cultural desenvolupada per alguns dels exiliats a Itàlia, específicament pel valencià Juan Andrés, el destí que es va donar a centres educatius que havia dirigit la Companyia tant a Espanya com a Amèrica, la preocupació de les autoritats metropolitanes per la incidència que l’expulsió podia tenir en la defensa de les Índies, la campanya dels exiliats contra les idees il·lustrades i revolucionàries entorn dels esdeveniments de 1808, i, finalment, la discussió el 1815 sobre la conveniència de restaurar la Companyia a Espanya.

L’autor estarà acompanyat en aquest acte de presentació per Emilio La Parra, catedràtic d’Història Contemporània de la UA, i per Jorge Olcina, director de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464