Saltar apartados

"Respirando por la herida. La escritora frente a la violencia política", conferència d'Edurne Portela a la Universitat d'Alacant

 

Conferència_EdurnePortelaAlacant. 13 d'octubre de 2017

Amb motiu del Dia de les Escriptores, Edurne Portela imparteix la conferència «Respirando por la herida. La escritora frente a la violencia política». Serà el dilluns 16 d'octubre de 2017, a partir de les 12.00 hores, a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant. Aquest és el segon any que se celebra el Dia de les Escriptores, acte d'homenatge promogut per la Biblioteca Nacional d'Espanya (BNE), la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) i l'Associació Clàssiques i Modernes (CyM), concebut per a recordar el llegat cultural de les escriptores de l'àmbit hispànic i hispanoamericà i les dificultats que en el passat van impedir un just desenvolupament i reconeixement a la seua tasca.

Organitza l’acte l'Institut Universitari d'Investigació d'Estudis de Gènere (IUIEG) i la Comissió d'Igualtat. Observatori de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.

L'Associació Clàssiques i Modernes (CyM) és l'associació per a la igualtat de gènere en la cultura. Són sòcies membres de la UA com la investigadora Josefina Bueno. L'escriptora Laura Freixas, que és presidenta honorífica de C&M, va participar el 2016 en el Dia de les Escriptores.

Edurne Portela ha desenvolupat la seua carrera professional als Estats Units, on va cursar un doctorat en Literatures Hispàniques a la Universitat de Carolina del Nord a Chapel Hill, i es va traslladar després a la Universitat de Lehigh (Pennsilvània). Al llarg de tretze anys va compaginar el seu treball docent amb la direcció del Centre d’Investigació per a les Humanitats de la universitat (Humanities Center) i altres llocs de gestió acadèmica, al mateix temps que va desenvolupar la seua agenda d’investigació i publicació. El gener de 2016 va tornar a Espanya. Ara es dedica per complet a l'escriptura i col·labora amb mitjans com La Marea i El Correo. Ha publicat l'assaig  El eco de los disparos: cultura y memoria de la violencia (Galaxia Gutenberg, 2016) i el setembre de 2017, amb la mateixa editorial, la novel·la Mejor la ausencia.


Notícies relacionades:

L'escriptora Laura Freixas comença a Alacant el Dia de les Escriptores amb la seua conferència en la UA

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464