Saltar apartados

El rànquing THE situa la Universitat d'Alacant entre les 1.000 millors del món

La institució alacantina apareix per primera vegada en la classificació britànica de Times Higher Education al costat d’altres 28 universitats espanyoles

 

TheAlacant. Divendres, 8 de setembre de 2017

La Universitat d’Alacant apareix entre les 1.000 millors institucions d’ensenyament superior segons la classificació que cada any fa la publicació britànica Times Higher Education (THE). Aquesta és la primera ocasió en què la institució alacantina apareix en un rànquing que està considerat com un dels tres més prestigiosos del món, juntament amb el de Xangai i el World University Rankings, i ha aconseguit, d’aquesta manera, estar-hi present en tots.

El vicerector responsable de Qualitat i Innovació Educativa de la UA, Francisco Torres, ha assenyalat que “és molt bo per a la Universitat d’Alacant aparèixer en el rànquing THE. Això indica que el treball de la UA en matèria de docència, investigació, captació de recursos o projecció internacional s’està fent bé”. Torres ha apuntat que la classificació de la UA entre els llocs 801 i 1000 del rànquing és deguda, principalment, al fet que “aquestes classificacions fan mitjanes amb els anys anteriors i el fet de ser el primer any en què hi apareixem no beneficia, doncs, la posició en la qual hi apareix la UA”.

La publicació britànica examina cada any més de 50 milions de cites en, aproximadament, 12 milions de treballs acadèmics per a mesurar l’impacte de la investigació en cadascuna de les universitats de la seua llista en la qual apareixen un total de 29 universitats espanyoles, dues més que en l’edició anterior.

El director editorial de la publicació, Phil Baty, va assenyalar que "l’element més positiu (per a Espanya) és el bon paper de les seues universitats pel que fa a l’impacte investigador. Sabem que les universitats espanyoles líders estan produint investigacions que amplien les fronteres del coneixement i contribueixen a l’avanç de la societat", va analitzar Baty.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464