Saltar apartados

L'Agència Local i la Universitat d'Alacant s'alien per a desenvolupar el model de centre d'emprenedoria innovadora de l'antic escorxador

La vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí, liderarà l'elaboració d'un informe de planificació de les funcions i espais del nou centre

L'antic escorxador serà rehabilitat com a centre de desenvolupament de l'emprenedoria innovadora i la generació d'ocupació a Alacant

 

Alacant, 18 de setembre de 2017

La regidora d'Ocupació i presidenta de l'Agència Local de Desenvolupament, Sonia Tirado, i la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí, han posat en comú aquest dilluns al matí els principals elements que definiran el futur centre municipal d'emprenedoria innovadora que la regidoria està desenvolupant en les instal·lacions de l'antic escorxador comarcal d'Alacant.

Al llarg de la reunió mantinguda en el campus universitari, les dues representants han acordat que la Universitat d'Alacant «elaborarà un informe i un estudi que determine les característiques de l'actual ecosistema emprenedor d'Alacant, així com els serveis, centres i activitats existents». La mateixa vicerectora de Planificació Econòmica serà qui lidere l'elaboració i la redacció de l'informe.

D'aquesta manera i per encàrrec de l'Agència Local de Desenvolupament, experts universitaris analitzaran les oportunitats, duplicitats i mancances que presenta la ciutat en matèria de formació per a la professionalització i l'emprenedoria, la incubació i l’acceleració de projectes, les instal·lacions i esdeveniments de treball col·laboratiu, així com les possibilitats actuals de finançament i difusió.

De la mateixa manera, l'estudi que emprendrà la Universitat d'Alacant «inclourà també els projectes lligats al futur econòmic d'Alacant, com són l'economia digital i la innovació, que es desenvoluparan pròximament», ha assenyalat l'edil Sonia Tirado. En concret es tindran en compte les sinergies la i col·laboració amb l'impuls d'un futur districte digital a la Ciutat de la Llum i el suport a les indústries culturals i creatives a través del programa ImpulsaCultura, encapçalat per l'Agència Local.

Tirado també ha assenyalat que l'estudi de la UA «permetrà fixar l'objectiu social i econòmic del nou centre d'emprenedoria, al mateix temps que delimitarà els espais i equipaments necessaris, així com les funcions i la forma de gestió».

Per la seua banda, la vicerectora de planificació econòmica ha reiterat «el compromís de la Universitat d'Alacant amb el desenvolupament econòmic d'Alacant, particularment amb els projectes que contribueixen a la transmissió de coneixement i a la diversificació i especialització de la nostra economia». 

Aquest informe i diagnòstic acordat entre l'Agència Local i la Universitat d'Alacant se suma al suport mostrat cap al projecte de l'antic escorxador per la Conselleria d’Economia Sostenible, que n’és la titular. El conseller Rafael Climent ja va tenir oportunitat de visitar les instal·lacions el mes de juliol passat i conèixer de primera mà el projecte cridat a revolucionar l'emprenedoria a Alacant, generant projectes que contribuïsquen a una ocupació més especialitzada, dependent del coneixement, estable i desestacionalitzada.

La rehabilitació de l'antic escorxador és un dels projectes essencials de l'Agència Local de Desenvolupament Local d'Alacant, organisme municipal que dirigeix l'edil Tirado, ja que instal·larà en l'emblemàtic edifici abandonat des de l'any 2008 un espai d'impuls de noves empreses basades en la innovació i la tecnologia.

En aquests moments ja s'han fet els primers passos després de la recent aprovació de l'enderrocament i desenrunament de les instal·lacions no preservables, per a procedir a la posterior construcció respectuosa amb els principals elements arquitectònics d'aquest edifici construït els anys seixanta.

 

UA_AgenciaLocal


En la IMATGE, la vicerectora de Planificació Econòmica, Mónica Martí, i la regidora d'Ocupació de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, en un moment de la reunió de treball mantinguda aquest matí a la Universitat d'Alacant

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464