Saltar apartados

L'"alteritat en la cultura contemporània" protagonitza el VII Seminari Internacional d'Estudis Transversals de la UA

El seminari es durà a terme a la Seu Ciutat d'Alacant els pròxims dies 23 i 24 de setembre, i analitzarà com la societat actual, cada vegada més heterogènia i complexa, reverteix en la cultura a partir de noves formes d'entendre-la i representar-la


Seminari_Estudis_TransversalsAlacant. Dijous, 21 de setembre de 2017

La Seu Ciutat d'Alacant (Sant Ferran, 40) acollirà la setena edició del Seminari Internacional d'Estudis Transversals, els pròxims dies 23 i 24 de setembre, amb el tema central «Formes d'alteritat en la cultura contemporània: la ruptura de límits i fronteres».

Alteritat denomina la condició o estat de ser altre o de ser diferent. Aquestes jornades reflexionaran principalment, segons afirmen els organitzadors, sobre dues formes d'alteritat: l'alteritat a través del gènere (per a estudiar de quina manera les construccions socials de gènere configuren l'alteritat i la representen a través de formes culturals diverses), i l'alteritat per raons d'edat, una forma d'alteritat cada vegada més present en la nostra societat.

Com a part del programa del seminari, el divendres 22 de setembre a les 18.15 hores, es projectarà el documental Las Sinsombrero amb l'assistència de la seua directora, Tània Balló; i el dissabte 23 a les 12,30 hores tindrà lloc la taula redona «Majors i mitjans de comunicació».

Aquest seminari està organitzat pel grup d’investigació Estudis Transversals, integrat per investigadors de diverses àrees de coneixement de la Universitat d'Alacant (àrea de Literatura Catalana Contemporània, Literatura Francòfona, Literatures Hispanoafricanes i Sociologia) i amb la col·laboració de membres del grup d’investigació Traverses, amb seu a la Université Paris 8 (Vincennes Saint-Denis).

 

Programa complet


Taula redona "Majors i mitjans de comunicació"

El dia 23 de setembre, a les 12.30 hores, i emmarcada en el VII Seminari Internacional d'Estudis Transversals, tindrà lloc la taula redona «Majors i mitjans de comunicació», en la qual es debatrà sobre la importància creixent dels nostres majors en el funcionament de la nostra societat. L'augment de l'esperança de vida dels integrants de l'anomenat primer món fa que siga necessari reorientar tant la nostra mirada com la integració en les funcions socials de les persones grans. El debat se centrarà en els mitjans de comunicació com a eina d'integració i de difusió d'estereotips en aquesta etapa de la vida.

Aquesta taula redona comptarà amb les intervencions de Trinidad Núñez (Universitat de Sevilla), Lola Mollà (Universitat d'Alacant), Pere Miquel Campos (locutor de ràdio) i Concha Bru, directora de la Universitat Permanent de la UA, com a moderadora.
(Lloc de realització: Seu Universitària d'Alacant, Sant Ferran, 40.)

 

Notícia relacionada:

La UA reivindica el llegat de les artistes oblidades de la Generació del 27 amb la projecció de Las Sinsombrero

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464