Saltar apartados

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant inaugura nou curs acadèmic amb una conferència del prestigiós investigador Javier García Martínez

El rector de la UA, Manuel Palomar, presidirà l’obertura del nou curs acompanyat pel director de la Seu, Jorge Olcina, la directora de Relacions amb la Societat, Ana Laguna, i el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés

 

Alacant. Dimecres, 20 de setembre de 2017

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, presidirà l’acte d’obertura del curs acadèmic de la Seu Ciutat d’Alacant el pròxim divendres 22 de setembre a les 20 hores, en l’edifici de Ramón y Cajal, 4 de la Seu Universitària.

Acompanyat pel director de la Seu, Jorge Olcina, la directora de Relacions amb la Societat, Ana Laguna, i el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, el rector inaugurarà el nou curs acadèmic 2017/2018 en un acte que tindrà la presència destacada del reconegut investigador, catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant i Premi Jaume I de Noves Tecnologies 2014, Javier García Martínez, qui oferirà la conferència inaugural “En defensa de la razón”.

El director de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, Jorge Olcina, ha assenyalat que “la Seu manté la línia estratègica per a convertir-se en un focus d’activitat cultural, artística i de divulgació científica de la ciutat d’Alacant”. En aquest sentit, Olcina ha recordat que, durant el passat curs acadèmic 2016/2017, la Seu d’Alacant va desenvolupar més de 400 activitats.

En el nou curs que ara inaugurem, afig Olcina, “mantindrem cicles que es van posar en marxa en els anys anteriors i que han obtingut una gran participació i acceptació per part de la societat alacantina, com també l’activitat desenvolupada per les Aules de la Salut, Ciència, Filosofia i Canvi Global de la nostra seu, que han tingut un funcionament fantàstic”.

“Com a novetat per al curs que ara comencem, posarem en marxa l’Aula de la Ciutat d’Alacant, que serà un espai de debat dels temes d’actualitat de la ciutat”, afig Jorge Olcina. De la mateixa manera, el director de la Seu, ha destacat algunes de les noves activitats de la programació ja dissenyada, entre les quals es troben un seminari sobre "L’esport, com a eix fonamental d’educació i salut”; el cicle “Literatura en la Seu” amb escriptors espanyols de primer nivell (inaugurat per l’escriptor Luis Landero divendres passat 15 de setembre); el cicle permanent sobre “Pobresa i marginalitat”; o el Cicle sobre “Maig del 68 i els seus efectes a Alacant”. A més la programació inclou concerts amb músics joves alacantins i la Commemoració dels 50 anys de la posada en marxa del CEU alacantí, amb actes institucionals i una exposició que desenvoluparà l’Arxiu de la Democràcia de la nostra Universitat”.

 

Javier_Garcia_MartinezJavier García Martínez

Investigador del Departament de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant (NANOMOL). Premi Jaume I en Noves Tecnologies 2014. Inventor de 20 patents i autor d’un bon nombre d’articles, llibres i capítols científics. Treballa en la fabricació de nanomaterials per a aplicacions energètiques. La seua tasca científica ha sigut reconeguda amb alguns dels premis més importants per a joves investigadors, com els lliurats per la Technology Review de MIT o la European Association for Chemical and Molecular Sciencies.

És fundador de l’empresa de base tecnològica Rive Technology, que comercialitza la tecnologia que ell mateix va desenvolupar durant la seua estada postdoctoral Fulbright en l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). També és membre del Consell de Tecnologies Emergents del Fòrum Econòmic Mundial, del Fòrum de Young Global Leaders, de la Global Young Academy i del bureau de la IUPAC, així com assessor de la Comissió Europea per a temes d’innovació i emprenedoria i de la Round Table of Top Entrepreneurs. Des del 2009, és expert avaluador de l’European Institute of Technology and Innovation (EIT).

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464