Saltar apartados

Un conveni entre Epilèpsia Espanya i la Universitat d'Alacant permetrà aprofundir en la investigació del projecte de gossos detectors

A més, es llançaran campanyes d'informació i es treballarà en noves maneres de suport a les famílies

 

 

Alacant. Dimecres, 20 de setembre de 2017

Els avanços aconseguits per l’equip de la Universitat d’Alacant a través del projecte “Gossos detectors d’epilèpsia”, investigació pionera en el nostre país, ha despertat l’interès de l’associació de pacients Epilèpsia Espanya, que aquest matí ha subscrit un conveni de col·laboració marc que permetrà seguir aprofundint en la investigació i l’aplicació del projecte.

El conveni marc de col·laboració permetrà, a més, treballar conjuntament en els objectius d’aquest projecte com també en les línies d’investigació que es desenvolupen des de fa anys sobre la visibilització i la conscienciació de l’epilèpsia a través de la generació de coneixement i la difusió d’aquest.

Com ha comentat la investigadora principal del projecte i actual presidenta d’Epilèpsia Espanya, Carmen Carretón, “els tres pilars de l’acord se centraran en la promoció de campanyes d’informació, la col·laboració amb la investigació i la creació de relacions institucionals per a contribuir a millorar la qualitat de vida de les famílies que conviuen amb l’epilèpsia”.

El projecte, que ja tenia el suport de l’Associació d’Epilèpsia de la Província d’Alacant (AEPA), té actualment la col·laboració de la Fundació Juan Perán (Pikolinos), l’empresa d’ensinistrament ACEA Adiestradores i Teranimalia.

Des d’Epilèpsia Espanya són cada vegada més coneixedors d’aquest programa i també dels resultats d’aquest "pel que ja hi ha diverses famílies de tot el país interessades en el procés d’ensinistrament d’aquests gossos basat en estudis científics internacionals", explica Carretón, que sosté que “els beneficis produïts en les persones afectades per l’epilèpsia i en les seues famílies són més que evidents i molt prompte es donaran a conèixer amb dades científiques”.

En aquest sentit, la professora de la Universitat d’Alacant ha anunciat que el pròxim mes d’octubre s’espera poder donar a conèixer l’estat d’alerta aconseguit pels 8 gossos que formen part del projecte i l’impacte que aconsegueix en el si de les famílies. L’anunci es farà en el IV Congrés de la Societat Espanyola d’Epilèpsia (SEEP), fòrum de trobada d’especialistes d’epilèpsia, on l’equip de treball de la Universitat d’Alacant presentarà un pòster sobre els resultats de la investigació.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464