Saltar apartados

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant dóna el vistiplau als plans d'estudis de Medicina

També s'ha aprovat un programa pioner de doctorat europeu conjunt sobre Dret de Propietat Intel·lectual i Innovació

 

Consell_Gob_sept1
Consell_Gob_sept2
Consell_Gob_sept3
Consell_Gob_sept4

 

Alacant. Dijous, 28 de setembre de 2017

La reunió ordinària del Consell de Govern de la Universitat d'Alacant del mes de setembre ha donat el vistiplau a l'aprovació de la Memòria del títol de grau en Medicina. Una proposta que s'ha aprovat per unanimitat en el si de l'òrgan de govern després de l'exposició del vicerector d'Estudis, Enrique Herrero, i de l'aprovació per part de les facultats de Ciències i Ciències de la Salut i de la Comissió d'Estudis de la Universitat.

Herrero ha defensat que «la proposta del grau en Medicina completa l'oferta de titulacions de la Universitat en l'àrea de la salut». Respecte dels continguts, ha explicat que consta de «360 crèdits, en sis cursos acadèmics. Durant els dos primers anys, els estudiants reben formació bàsica que després els permet afrontar la formació clínica durant els cursos tercer al cinquè, per a acabar amb el sisè curs totalment dedicat a pràctiques clíniques».

Segons ha detallat el vicerector en referència a l'enfocament de la formació del grau de Medicina, «encara que la forta regulació del grau implica que hi ha poc espai per a la diferenciació, en el grau s'ha posat l'èmfasi principalment en la formació en les bases científiques de la medicina moderna, perquè els futurs metges estiguen preparats per a aplicar les noves tècniques de diagnòstic i noves teràpies».

Durant la intervenció, Herrero també ha apuntat la important «demanda potencial» de la formació en Medicina i ha assenyalat que la «demanda creixent de facultatius no està coberta». També ha explicat que, «hem elaborat estudis que ens indiquen, no solament la demanda, sinó també que, a la província d'Alacant, l'oferta de places de nou ingrés per a aquest grau és aproximadament la meitat de la mitjana nacional, cosa que ens situa a la cua» i ha assenyalat que «els hospitals de la província tenen una excel·lent capacitat formativa de professionals. De fet, es convoquen més de 200 plaça noves de MIR cada any a la província, que contrasten amb les 135 que s'ofereixen de nou ingrés en el grau a la província».


Un doctorat pioner

D'altra banda, en el Consell de Govern també s'ha aprovat la proposta de Programa de Doctorat Conjunt Marie Sklodowska-Curie en Dret de Propietat Intel·lectual i Innovació entre la Universitat d'Alacant; la Queen Mary University of London; Universität Augsburg; Université de Strasbourg, i la Universiteit van Maastricht. Es tracta del primer programa europeu d'aquestes característiques i forma part del programa Horitzó 2020 de la Unió Europea.

El rector, en nom del Consell de Govern, també ha felicitat l'investigador de la Universitat Francis Mojica pels últims reconeixements rebuts pel seu descobriment del CRISPR, i el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Juan Francisco Mesa, per la seua elecció com a representant d'Espanya en l'International Medieval Latin Committee.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464