Saltar apartados

Comença a la UA la fase presencial del màster en Territori, Urbanisme i Sostenibilitat Ambiental en el Marc de l'Economia Circular amb la visita de trenta estudiants brasilers

Procedents del Tribunal de Justícia de Santa Catarina, al Brasil, participaran en seminaris i eixides de camp a llocs com Tabarca

El dilluns tindrà lloc, a la sala de graus de Dret, les V Jornades hispanobrasileres “Governança de l’aigua en l’smart city”

IUACA_2a

Imatges de la inauguració de la fase presencial del màster, amb assistència dels estudiants brasilers del Tribunal de Justícia de Santa Catarina (Brasil)

 

Alacant. 11 d'abril de 2018

Trenta dels estudiants inscrits en el màster en Territori, Urbanisme i Sostenibilitat Ambiental en el Marc de l’Economia Circular, posat en marxa recentment per l’Institut Universitari de l’Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d’Alacant, han participat en la inauguració de la fase presencial, que va tenir lloc ahir dimarts 10 d’abril per Joaquín Melgarejo i Andrés Molina Giménez, director i secretari de l’IUACA respectivament. Procedents del Tribunal de Justícia de Santa Catarina, al Brasil, els trenta alumnes visiten la UA aquests dies i són una mostra de l’acollida que ha tingut el màster.

Així, durant els mesos d’abril i maig del 2018, els estudiants brasilers participaran en múltiples activitats. Per a això, s’han previst un conjunt de seminaris magistrals complementats amb visites de camp que es faran durant la seua estada, entre les quals es troben: la planta de tractament de residus d’Alacant, la planta pilot de compostatge de la Llar Provincial, Benidorm, Oriola, l’Estació Biològica de Torretes, la Dessaladora de Mutxamel, el parc natural El Fondo o l’illa de Tabarca. La primera visita està programada per al pròxim dia 25 d’abril al Tanc de tempesta i al parc la Marjal.

Aquests estudis estan orientats a formar a especialistes d’alta qualificació en gestió territorial, urbanística i ambiental, tot això des de l’òptica de l’economia circular.

La formació adquirida pels estudiants en aquest màster és multidisciplinari, transversal i enfocada a la internacionalització, com s’observa en els diferents mòduls, que abracen des de la gestió ambiental i dels recursos naturals, fins als fonaments economicofinancers i l’avaluació de projectes, passant per la planificació integral territorial i urbanística, juntament amb aquells aspectes sectorials complementaris.

Les assignatures del màster permeten tractar tots aquells reptes que es deriven de la necessitat que hi ha d’actuar davant dels problemes ambientals actuals des d’una perspectiva holística, per als quals trobem mecanismes de gestió en les eines de planificació territorial i urbanística sota el prisma d’una economia circular. Entre d’altres, trobem assignatures vinculades amb els principis jurídics del dret ambiental, com també els mecanismes de gestió en l’ordenació territorial i la planificació urbana; la gestió sostenible de l’aigua, les costes, els residus o els espais naturals; els fonaments teòrics dels models urbans passats i actuals, en un context global; l’estudi del sector del transport, l’energètic o el portuari; l’àmbit geogràfic i la gestió dels riscos naturals; o l’anàlisi dels factors socioeconòmics, fiscals i de competitivitat.

Com assenyalen els organitzadors del màster, destaca el fet que un conjunt de professionals altament qualificats, la majoria jutges, haja optat per un referent acadèmic a Europa com és la Universitat d’Alacant per a completar la formació. D’aquesta forma, gràcies a la informació de qualitat proporcionada pel màster, aquests jutges podran prendre decisions més encertades i sostenibles en el seu país d’origen.

Dins de les activitats del màster, el dilluns 16 d’abril tindrà lloc a la sala de graus de la Facultat de Dret de la UA les V Jornades hispanobrasileres, titulades “Gobernança de l'aigua en l'smart city".

Amparo Navarro Faure, vicerectora d’Investigació de la UA; Pedro José Femenía López, degà de la Facultat de Dret de la UA; Marcelo Buzaglo Dantas, director de la Jornada UNIVALI; Andrés Molina Giménez, director de la Jornada UA; i Paulo Marcio Cruz, coordinador i professor PPCJ/UNIVALI, inauguraran a les 9:30 hores.

Experts en les matèries desenvoluparan els temes plantejats en el programa, que són “Gestió sostenible de l’aigua”, “Aigua i ciutat. Proveïment urbà intel·ligent”, “Depuració i reutilització”, i “Riscos d’inundació”.

 

IUACA_1

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464