Saltar apartados

La divulgadora Clara Grima presenta en la Universitat d'Alacant "Las matemáticas vigilan tu salud"

Dilluns que ve, 16 d’abril, a les 17 hores en la sala de graus Alfredo Orts, Grima mostrarà “com les matemàtiques et mantenen viu a cada pas que fas”

 

Charla_ClaraAlacant. Dimecres, 11 d’abril de 2018

La matemàtica i divulgadora científica Clara Grima, coneguda per les seues intervencions en diferents mitjans de comunicació com 20minutos, CienciaXplora, Eldiario.es i en les dues primeres temporades d’Órbita Laika (RTVE), presenta en la Universitat d’Alacant el seu últim llibre, Las matemáticas vigilan tu salud. Modelos sobre epidemias y vacunas, realitzat juntament amb el físic Enrique F. Borja. L’acte, organitzat per Dimates –Grup de Divulgació Matemàtica de la Universitat d’Alacant– i la Facultat de Ciències, tindrà lloc dilluns vinent, 16 d’abril, a les 17 hores, a la sala de Graus Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica.

Tal com s’apunta en el pròleg del llibre, les matemàtiques salven vides. «Potser penses que les matemàtiques et van arruïnar la vida durant l’adolescència. Però la veritat és que les matemàtiques et mantenen viu a cada pas que fas. Són les matemàtiques les que permeten que els arquitectes puguen calcular la càrrega dels edificis i d’aquesta manera evitar que s’esfondren. Quan travesses un pas zebra, el semàfor està en verd el temps necessari perquè pugues passar sense que t’atropellen. I, sobretot, són les matemàtiques les que fan possible que un caixer automàtic et done diners si t’has quedat escurat i, després d’haver lligat, necessites comprar preservatius», s’hi comenta.

En aquest sentit, les matemàtiques són una eina poderosa que permet entendre com es propaga una malaltia i com posar-hi fre. El llibre parla de teoria de grafs, teoria de jocs, funcions i equacions diferencials…, entre altres conceptes, com mai s’han explicat fins ara i amb molt de sentit de l’humor. A més, tracta l’efecte de les vacunes en el control de les infeccions i la propagació d’epidèmies. «L’objectiu és omplir les nostres motxilles amb els coneixements mínims necessaris per a poder entendre i afrontar l’evolució de les malalties amb les matemàtiques», assenyalen els autors Clara Grima i Enrique F. Borja.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464