Saltar apartados

Abraham Bengio, exdirector de l'Institut Francès de Madrid, pronunciarà dijous la conferència inaugural de la Jornada Cultural d'Estudis Francesos a la Universitat d'Alacant

 

Alacant. 17 d'abril de 2018

La Jornada Cultural d’Estudis Francesos “El francès: una pluralitat de veus i camins cap al futur” (“Li français : uneix pluralité de voix et de voies vers li futur”), tindrà lloc a la sala de graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant el 19 d’abril de 2018.

Juan Francisco Mesa Sanz, degà de la Facultat, acompanyat per Amelia Peral Crespo, vicedegana de Cultura, Comunicació i Estudis Francesos, inauguraran a les 10:00 hores la Jornada.

Abraham Bengio, president de la comissió Cultura de la Liga Internacional contra el Racismo y el Antisemitismo (LICRA), director general adjunt honorari de la Regió Rhône-Alps, exdirector de l’Institut Francès de Madrid, pronunciarà la conferència inaugural “Pour uneix Europe qui parle d’uneix seule voix… mais en plusieurs langues” (“Per una Europa que parla d’una sola veu... però en molts idiomes”). Serà a les 10:30 hores.

Quatre taules redones completen el programa. La primera, a les 12:00 hores i sobre el tema “El francès i l’ensenyament en l’actualitat” serà coordinada per M. Carmen Ramón Díaz, professora titular de Filologia Francesa; i tindrà la participació de Nathalie Maciá, professora de Francès a l’Escola Oficial d’Idiomes d’Elx; M. Carmen Serrano, professora de Francès a l’IES La Nía d’Asp i professora associada a l’Àrea de Filologia Francesa de la UA; Pierre Vives, professor de Francès a l’IES Tirant lo Blanc d’Elx i professor associat a l’Àrea de Filologia Francesa de la UA; i Amparo Marie Cazalilla Cosme, professora de Francès a l’IES Pare Arqués de Cocentaina.

La segona taula redona, serà les 13:00 hores, amb “El francès en l’àmbit de la investigació de postgrau”. Coordinada per José Luis Arráez, professor titular de Filologia Francesa. Hi participaran: Mathilde Robin, doctoranda, i M. Soledad Soria Berrocosa, becària de recerca i doctoranda.

La taula redona de les 16:00 hores, “Veus i vies de futur després dels estudis francesos de grau”, serà coordinada per Montserrat Planelles Iváñez, professora titular de Filologia Francesa. Hi intervindran: Marina Boronat (2014), Abril Pastor (2015), Daniel Ortuño (2015), Javier Hidalgo (2015), Carmen Arnau (2015), Manoli Esclapez (2015), María Luisa López (2015), Pilar Rico (2016), Sara Sanchís (2016).

“De la defensa dels estudis francesos a la defensa de les humanitats” a les 17:00 hores, serà la quarta i l’última taula redona. Amb la coordinació d’Amelia Peral Crespo, vicedegana de Cultura, Comunicació i Estudis Francesos, i Abraham Bengio i Juan Francisco Mesa com a participants.

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464