Saltar apartados

Conferència de Julen Lopetegui en la Jornada de Periodisme i Esport de la Universitat d'Alacant

Organitzada per la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport, participaran també Juan Carlos Ferrero, Patricia García, Olga Viza i Juan Cruz, entre uns altres

 

Julen_Lopetegui1

Alacant. Dilluns, 16 d’abril de 2018

La Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport de la Universitat d’Alacant fa una nova edició de la Jornada sobre Periodisme i Esport que tornarà a reunir al campus de Sant Vicent del Raspeig esportistes i periodistes esportius de primer nivell. Organitzada per la Càtedra universitària amb la col·laboració del Consell Superior d’Esports i el diari As, tindrà la participació del seleccionador nacional de Futbol d’Espanya, Julen Lopetegui, qui oferirà una conferència en la qual parlarà dels diferents rols del seu lloc al capdavant de la Selecció.

Després de la conferència tindrà lloc una taula redona sobre periodisme i esport moderada per Alfredo Relaño, director del diari AS, en què participaran Juan Cruz, periodista d’El País i As; Patricia García, jugadora de la Selecció de Rugbi; el tennista Juan Carlos Ferrero; Olga Viza, periodista i presentadora de televisió i ràdio i el director del diari Información, Toni Cabot.

L’acte tindrà lloc el pròxim dia 24 d’abril a la sala d’actes de l’aulari II de la Universitat d’Alacant i és de caràcter gratuït i oberta al públic general, prèvia inscripció a través de la pàgina web: http://www.periodismoydeporteua.es/

 

 

Els valors esportius com a referents socials

El vessant institucional tindrà la participació del rector, Manuel Palomar, el president del Consell Superior d’Esports, José Ramón Lete i el director general de la Fundació Esport Jove, Alfonso Jiménez. L’acte estarà moderat per la directora de la Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport, Aránzazu Calzada i entre els assistents es trobarà el mateix Pedro Ferrándiz.

Com explica la mateixa directora de la càtedra, la Jornada centrarà la temàtica “en el gran poder de l’esport per a transmetre els seus valors a la societat, i també en els mecanismes d’expressió i transferència que hi ha per a això, i el paper important que fa la premsa com a element d’unió”. És de sobres provada la capacitat de l’esport per a mobilitzar emocions i sentiments, “però, sobretot, pot influir en les actituds i els comportaments de les persones, a través dels valors que transmet: esforç, superació, perseverança, igualtat, respecte, esportivitat, solidaritat i companyonia, èxit personal i col·lectiu, entre d’altres”, explica.

La Jornada sobre Esport i Periodisme tindrà la participació especial del Seleccionador de Futbol, Julen Lopetegui que centrarà la intervenció a exposar les característiques del seu càrrec, els seus diferents rols dins d’un grup tan representatiu i l’anàlisi de les relacions de la selecció amb la premsa en pro de la formació de valors positius en el gran aparador que és la Selecció de Futbol. Després de la intervenció, en la taula redona es tractarà la qüestió des dels diferents punts de vista que poden aportar esportistes i periodistes. Per a finalitzar s’obrirà un torn de preguntes obert al públic assistent.

 

Més sobre la Càtedra

La Càtedra Pedro Ferrándiz de l’Esport de la Universitat d’Alacant és una iniciativa que va nàixer per a ser nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de l’esport. Es tracta de la primera d’aquestes característiques que hi ha en una universitat espanyola, i l’objectiu que té és convertir-se en un referent nacional i internacional en investigació, divulgació i formació en matèria esportiva. Aquesta càtedra suposa un punt d’inflexió en l’aposta de la Universitat d’Alacant per la pràctica esportiva com un dels eixos vertebradors de la política acadèmica i formativa.

La Universitat d’Alacant té 14 disciplines esportives federades tant masculines com femenines que serveixen per a afermar la pràctica esportiva com un dels seus trets distintius. El foment de l’esport és una part essencial de la UA i la càtedra complementa aquest foment i serveix d’esperó per a la captació d’estudiants amb interessos esportius.

La formació, la investigació, la divulgació en matèria esportiva són els pilars en què se suporta la càtedra, que a més, vol oferir conferències i cursos amb els referents esportius principals del món.

La direcció acadèmica correspon a Aránzazu Calzada i la tècnica, a Juan Escarré, l’esportista alacantí que més vegades ha vestit la samarreta de la selecció espanyola, 260 vegades en partits oficials i més de 500, en no oficials. A més, consta d’una comissió de seguiment en la qual està el mateix Pedro Ferrándiz per a donar eixida a les diferents propostes que s’hi vulguen dur a terme.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464