Saltar apartados

Dues investigadores de la Universitat d'Alacant defensen en el Parlament Europeu la proposta de Pla d'Acció Nacional per a l'eliminació del càstig corporal a menors

L’actuació ha estat molt focalitzada en l’anàlisi de la normativa dels diferents països que participen en el projecte i en les propostes de millora.

Fins al 18 està obert el termini de matrícula per al Curs d’Especialització “Marc Jurídic i Abordatge des de la Praxi per a l’Eliminació del Càstig Corporal a Menors”

 


Concurs_handsupAlacant. 16 d'abril de 2018

Les professores Ana Rosser Limiñana i Concepción Torres Díaz, investigadores en el Projecte Europeu “Hands Up” per a l'eliminació del càstig corporal en menors, han participat en la Tercera Trobada Europea del Projecte HandsUp, que ha tingut lloc a Brussel·les els dies 26 i 27 de març, juntament amb experts de països com Portugal, Alemanya i Bulgària. Les seues intervencions s’emmarquen dins de les diferents activitats d’aquest Projecte Europeu.

Un dels aspectes més rellevants de la Tercera Trobada Europea del Projecte HandsUp va ser la presentació i defensa –per part de la professora Concepción Torres– de la proposta de Pla d’Acció Nacional (National Assessment and National Action Pla presentation) per a l’eliminació del càstig corporal a menors en el Parlament Europeu el 27 de març de 2018. La presentació de la proposta del Pla d’Acció Nacional s’emmarcava dins dels European Parliament Dialogue Meeting i va tenir com a amfitrions Ana Maria Corazza Bildt i Emilio Puccio.

En aquesta ocasió, l’actuació va estar molt focalitzat en l’anàlisi de la normativa dels diferents països que participen en el projecte i en les propostes de millora.

Juntament amb aquestes actuacions el Projecte HandsUp també ha desenvolupat d’altres en l’àmbit de la sensibilització i la conscienciació com és l’elaboració del vídeo o l’app i els tallers de pares i mares sobre disciplina positiva. En aquesta mateixa línia d’accions fetes dins del Projecte HandsUp, cal recordar la segona edició del Curs d’Especialització “Marc Jurídic i Abordatge des de la Praxi per a l’Eliminació del Càstig Corporal a Menors” que tindrà lloc a la sala de juntes de la Facultat de Dret a càrrec de la professora Concepción Torres els dies 18 i 19 d’abril i la matrícula del qual roman oberta fins al mateix dimecres 18.

Els objectius principals del projecte "Hands Up - Promoting the Effective Elimination of Corporal Punishment against Children" són millorar la cooperació, la planificació i la capacitat dels organismes estatals per a tractar eficaçment el càstig corporal contra els menors; promoure l’adopció de pràctiques de disciplina positiva entre pares i cuidadors; i sensibilitzar sobre la necessitat d’eradicar el càstig corporal contra els xiquets. Cofinançat per la Comissió Europea.

Ana Rosser és doctora en Psicologia, professora de Psicologia Social de la UA i directora d’IPSIFAM (Grup de Investigació en Intervenció psicosocial amb famílies i menors) i Concepción Torres és advocada i professora de Dret Constitucional a la UA.

 

Notícies relacionades:

La UA debat el marc jurídic en matèria de protecció de menors i eliminació del càstig corporal a menors

Experts debaten a la UA les propostes a incloure en el Pla d’Acció Nacional per a l’eradicació del càstig corporal a menors

La Universitat d’Alacant participa en un projecte europeu per a eradicar el càstig físic en menors

L’1 de juny, Dia internacional de la Infància, la UA acull "Educar no és pegar. Mirades contra el càstig físic a menors"

Les propostes "Give your belt another use", ¿Beso o moratón? i "Acid Parents", guanyadores del concurs de cartells del projecte europeu HandsUp

 

Vídeo de sensibilització

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464