Saltar apartados

José Duato, Premi Nacional d'Investigació i Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies, serà el protagonista d'una nova sessió de l'Aula de la Ciència i la Tecnologia de la UA

Duato parlarà de les “Tecnologies per a la societat digital del demà” a la Seu Universitària Ciutat d’Alacant

 

JFrancisco_Duato_Marin

 

Alacant. Dimarts 17 d'abril de 2018

L’Aula de la Ciència i la Tecnologia de la Seu Ciutat d’Alacant reprèn l’activitat el pròxim dijous 19 d’abril a les 19:30 hores, a les instal·lacions de la Seu al carrer Ramón y Cajal 4, després de l’èxit de participació aconseguit amb la seua posada en marxa l’any passat.

Les tecnologies que marcaran la societat digital del demà serà el tema central d’aquesta nova cita amb la divulgació de la Ciència i la Tecnologia, de la mà de José Francisco Duato Marín, catedràtic d'Arquitectura i Tecnologia de Computadors de la Universitat Politècnica de València, guardonat amb el Premi Nacional d'Investigació Julio Rey Pastor l’any 2009, el Premi Rei Jaume I a les noves tecnologies el 2006, premi Aritmel a l’enginyer informàtic de l’any el 2007, i acadèmic corresponent nacional de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, en la secció d’Exactes. Ha format l’equip d’investigació ACCA (http://www.acca-group.info/).

La línia d’investigació que segueix està basada principalment en el camp de les xarxes d’interconnexió. Entre els èxits més significatius de José Duato, inclosa la transferència dels resultats de la seua investigació a la indústria, el servei a la professió i la col·laboració internacional, es troben els següents:

Ha desenvolupat diverses estratègies d’encaminament adaptatiu per a millorar el rendiment d’interconnexió de la xarxa. Aquestes estratègies són tan eficients i rendibles que algunes d’aquestes s’han aplicat en les supercomputadores més potents, inclosos els supercomputadors Cray T3E i Cray Black Widow, el microprocessador Compaq Alpha 21364 utilitzat en la supercomputadora GS320 Alphaserver, i el superordinador IBM BlueGene/L, la supercomputadora més potent en el seu dia.

En col·laboració amb Xyratex (empresa del Regne Unit), ha posat en marxa una tècnica anomenada Regional Explicit Congestión Notification (RECN), que és l’única tècnica veritablement escalable de gestió de la congestió per a xarxes sense pèrdues fins avui. Aquest resultat ha sigut protegit per dues patents conjuntes i RECN està sent incorporat en l'estàndard més important per als futurs sistemes de comunicacions: Ethernet."

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464