Saltar apartados

L'IUACA de la Universitat d'Alacant assenta les bases per al Pacte Nacional de l'Aigua

Joaquín Melgarejo, director de l'Institut de la UA, serà qui capitanege proposar al ministeri els acords segellats amb la Diputació Provincial d'Alacant

La interconnexió de conca per a resoldre el dèficit hídric en la província d'Alacant és un dels punts acordats més rellevants

 

IUACA_PactoAgua2

 

IUACA_PactoAgua1aAlacant. 20 d'abril de 2018

L'Institut Universitari de l'Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant (IUACA) ha sigut clau en la signatura del Pacte Provincial de l'Aigua, subscrit aquest dimecres per diputats, organitzacions agràries, regants i experts en la gestió hídrica de la província d'Alacant.

Tal com afirma Joaquín Melgarejo, director de l’IUACA, «la participació de la UA ha sigut fonamental». L'investigador ha sigut president de la Comissió del Pacte per a l'Aigua, i Andrés Molina, membre també de l’IUACA, ha participat en qualitat de secretari d'aquesta comissió. Amb ells, experts de la Universitat Miguel Hernández han sigut la part tècnica per a la confecció de la documentació necessària per a arribar als acords.

Els tècnics han establit un protocol d'actuació que ha consistit a definir la temàtica, elaborar documentació tècnica i debatre-la entre els diferents membres de la mesa per tal d’elaborar una sèrie d'acords i de propostes. Així han eixit els setze acords que el pacte recull. Dels setze punts que estan acordats, «un de les més rellevants és la interconnexió de conca per a resoldre el dèficit hídric a la província d'Alacant», destaca el director de l’IUACA.

Aquest document subscrit pretenen exportar-lo a Almeria i a la regió de Múrcia i, finalment, portar-lo al Pacte Nacional de l'Aigua al ministeri corresponent.

«Creiem que pot ser una primera línia del Pacte Nacional de l'Aigua», ha declarat Melgarejo. «Per a fer-ho anirem al ministeri i li lliurarem les propostes que han sigut acordades amb la Diputació Provincial d'Alacant». La iniciativa la capitanejarà Melgarejo.

 

Fotografies cedides per Diputació Provincial d'Alacant.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464