Saltar apartados

La 2 de TVE emet « La Universidad responde», una sèrie de microespais de divulgació científica en què participa la UA

Des d’avui aquestes càpsules informatives, en què han treballat 33 universitats espanyoles coordinades per CRUE, s’insereixen en el programa «La Aventura del Saber»

 

 

Alacant. Dilluns, 16 d'abril de 2018

Des d’avui, dilluns 16 d’abril de 2018, La 2 de TVE emet «La Universidad responde», una sèrie de microespais de divulgació científica que s’inseriran en el programa «La Aventura del Saber» a partir de les 10.50 hores. Es tracta de càpsules informatives de dos minuts de durada que responen de forma senzilla qüestions complexes. Les primeres emissions tractaran temes com «¿Qué son los agujeros negros?», «¿Ayuda a prevenir el aceite de oliva el cáncer de mama?» o «¿Qué es la Melatonina?».

«La Universidad responde» traslladarà l’esforç que facen els investigadors del col·lectiu científic universitari per a formular en els seus laboratoris complexes teories que, de vegades, poden resultar inintel·ligibles per a la resta dels ciutadans. Tots aquests microespais informatius demostraran que la Universitat espanyola és propera i útil i que està connectada amb les necessitats de la societat en les diferents àrees de coneixement.

Cada càpsula informativa compta amb un investigador que respon de forma senzilla i directa preguntes complexes amb l’objectiu final que els ciutadans coneguen els avanços científics que poden facilitar i millorar les seues vides. D’aquesta manera, les universitats comuniquen les experiències i els resultats que tenen a la societat i contribueixen al teixit industrial mitjançant la transferència de tecnologia i coneixement.

Concretament, quasi una vintena d’investigadores i investigadors de la Universitat d’Alacant de totes les branques del coneixement han participat per a respondre qüestions com «¿Para qué sirve una mosca?», «¿Cómo actuar ante un atragantamiento?», «¿Puede un material autorrepararse?» o «¿Qué enseña la arqueología?», entre d’altres.

A més de la Universitat d’Alacant, les universitats que han participat en el projecte són la Universitat d’Almeria, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat de Castella-la Manxa, la Universitat de Còrdova, la Universida de la Corunya, la Universitat d’Extremadura, la Universitat de Girona, la Universitat de Granada, la Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional d’Andalusia, la Universitat Jaume I, la Universitat de La Laguna, la Universitat de Lleida, la Universitat de Màlaga, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia, la Universitat de Múrcia, la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), la Universitat d’Oviedo, la Universitat de Las Palmas de Gran Canària, la Universitat Politècnica de Cartagena, la Universitat Politècnica de Madrid, la Universitat Politècnica de València, la Universitat de Salamanca, la Universitat de Santiago de Compostel·la, la Universitat de Sevilla, la Universitat de València, la Universitat de Valladolid, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, la Universitat de Vigo i la Universitat de Saragossa.

 

Última col·lecció «La Universidad responde» Universitat d'Alacant

Col·lecció completa «La Universidad responde»

 

Font notícia: CRUE Universitats Espanyoles

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464