Saltar apartados

La Jornada Cultural del Grau en Espanyol ret homenatge a Ángel Herrero, professor i impulsor dels estudis de llengua de signes a la Universitat d'Alacant

 

Alacant. 16 d'abril de 2018

La Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant celebra aquesta setmana les Jornades Culturals del Grau en Espanyol i les d’Estudis Francesos. Aquest format de jornades culturals de cadascun dels graus va sorgir ara fa dos anys amb l’objectiu de fer conèixer, visibilitzar i fomentar l’interès per les humanitats.

Ángel Herrero Blanco, professor universitari, catedràtic i investigador en la UA, poeta i creador i director de la Biblioteca de Signes de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, mort el 2017, serà homenatjat durant la Jornada Cultural del Grau en Espanyol: Llengua i Literatures. L’activitat se celebra el dimecres 18 d’abril al Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti.

Herrero apostava fermament per impartir assignatures de llengua de signes, com es fa en els estudis de Traducció i Interpretació o Psicopedagogia des del començament del segle XXI. La raó d’impartir aquesta assignatura, deia «és perquè als mestres els és molt útil pels alumnes que després tindran, ja que és probable que tinguen algun xiquet amb hipoacúsia o sord total a l’aula.»

El degà de la Facultat, Juan Francisco Mesa Sanz, realitzarà l’obertura, a les 10.00 hores, de la Jornada Cultural del Grau en Espanyol: Llengua i Literatures. L’acompanyaran el professor i director del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura, Francisco Chico Rico; Eva Valero Juan, directora del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti, i Paloma Gomis, representant d’estudiants en la Comissió acadèmica del grau.

Presentarà l’acte, a les 10.30 hores, Susana Pastor Cesteros, professora titular de Lingüística General de la UA.

Luz Esteban Saiz, directora del Centre de Normalització Lingüística de la Llengua de Signes Espanyola, parlarà sobre «Las lenguas de signos, en el corazón del lenguaje». A les 11.10 hores, el catedràtic de Literatura Espanyola de la UA, Ángel Luis Prieto de Paula, pronunciarà la ponència «Ángel Herrero y la música extremada». Continuarà, la lectura de poemes d’Ángel Herrero, de la qual s’encarregaran els estudiants del grau Aitor Aráez, Blanca Ballester i Paloma Gomis.

Aramis López, comissari de l’exposició del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa «Los Juegos del Espinario, experimentaciones poéticas de Ignacio Gómez de Liaño», parlarà de «La introducción de la poesía visual en España. Proyección de poemas de acción»

Tanca la jornada la taula redona sobre els estudis de postgrau per a estudiants del Grau en Espanyol, que modera José Joaquín Martínez Egido, professor titular de Llengua Espanyola de la UA, i hi intervenen Beatriz Aracil Varón, coordinadora acadèmica del màster en Estudis Literaris de la UA; María Antonia Martínez Linares, coordinadora acadèmica del màster en Espanyol i Anglès com a Segones Llengües / Llengües Estrangeres, i estudiants de màster. 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464